"I 1:0 I 5:0 VRIJEDE TRI BODA"

Ne može 5:0, umoriću se od ponavljanja! Dejan Stanković zbog jedne stvari prezadovoljan - imam 25 igrača!

Autor Bojan Jakovljević

"Odrađen je zahtjev, mirnoća, presing... Nemam šta da dodam", rekao je Zvezdin trener poslije pobjede protiv Napretka.

Izvor: TV Arena sport/screenshot

Crvena zvezda je u kombinovanom sastavu odigrala borbeni, težak meč protiv Napretka i ostvarila bitnu pobjedu - 1:0.

Golom Milana Gajića u 78. minutu, tim Dejana Stankovića obezbijedio je sebi mir pred pripremu za revanš protiv Šerifa u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Poslije "tvrdog" susreta u Ljutice Bogdana, trener Zvezde je u izjavi za TV Arena sport rekao da nije realno očekivati pobjede 5:0.

"Umoriću se od ponavljanja da utakmice ne mogu da se pobijede 5:0. Da damo gol, pa da olakšamo sebi - to da. Ali imali smo jednu šansu Napretka. Naravno, kada se neko vrati i napravi blok... Prezadovoljan sam, sve u svemu", rekao je on.

Zvezda je nastupila bez Aleksandra Kataija, Loisa Dionija, Sekua Sanoga, Mirko Ivanić i Marko Gobeljić bili su rezerve... Stanković je očekivano rotirao tim da bi nosioce odmorio pred evropsko gostovanje, a nekim igračima dao minutažu kakvu do sada nisu imali.

Među njima je i Miloš Degenek, povratnik u startnu postavu, kao i starter-debitant u napadu Marko Lazetić.

"Bilo je momaka koji do sada nisu imali minutažu zbog gustog rasporeda. I večeras se vidjelo da mogu da računam na 25 igrača. 1:0 - tri boda. 5:0 - tri boda. Odrađeni zahtjevi, mirnoća presing... idemo dalje", dodao je Stanković.

Na pitanje koliko je teško igrati u ritmu na tri dana, Zvezdin trener je zaključio:

"Pakleno je teško. Konstanstno se smjenjuju oporavak i utakmice, tu su sitne povrede... Nema vremena za oporavak. Koga odmoriti, koga ne... Sve utakmice su važne. Želimo pritisak i ovakve utakmice, gdje smo koncentrisani 90 minuta, gdje ponavljamo stvari iz minuta u minut... Poslije ako se otvori neki veći rezultat - to je OK", rekao je Stanković.