NA POBJEDU!

Ovo je sastav Partizana za Floru: U Humskoj se napada svim silama - Menig prije Jovića, Markec se vraća u tim!

Autor Bojan Jakovljević

Trener Partizana Aleksandar Stanojević želi sva tri boda u novom evropskom susretu, a ovo je tim sa kojim bi trebalo da crno-bijeli napadnu pobjedu pred svojim navijačima.

Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Partizana su pred novim evropskim izazovom. Poslije napornih i uspješnih kvalifikacija, debi u Konferencijskoj ligi bio je takođe plodonosan. Pobjeda 2:0 na Kipru protiv Anortozisa daje vjetar u leđa u borbi za ostvarenje ciljeva, ali tako treba nastaviti i protiv Flore.

Estonski predstavnik stiže u četvrtak u Beograd (18.45) na megdan crno-bijelima, koji će željeti da pobjedom stave sebe u odličnu poziciju za odlazak u nokaut fazu takmičenja.

Ekipa Aleksandra Stanojevića je u prethodnim sedmicama imala mnogo mečeva, a pobjede protiv Mladosti i Spartaka vratile su u potpunosti samopouzdanje koje je bilo samo blago poljuljano poslije remija u "vječitom" derbiju.

Sada je ponovo red na Konferencijsku ligu i prvi evropski okršaj u Humskoj u grupi B tog takmičenja. Trener Stanojević zna da protiv tima iz Talina neće biti lako.

"Neće oni igrati bunker, jer ga nisu igrali protiv Omonije niti Legije. Nećemo da otkrivamo karte, ali znamo ko će igrati. Marković je spreman, trenira punim intenzitetom, kao i Rikardo. U konkurenciji su za tim", bio je pomalo zagonetan trener crno-bijelih dan pred utakmicu.

Ali ko je očekivan da zaigra u startnih 11 protiv Flore, ako već Stanojević želi da sakrije karte?

ŽIVKOVIĆ POČINJE U ODBRANI

Izvor: MN PRESS

Što se tiče defanzivnih linija, tu je uvijek najjasnija situacija u redovima Partizana. Aleksandar Popović će i ovog puta biti golman, dok će promjena u posljednjoj "četvorci" biti na desnom beku.

Tamo će MarkoŽivković započeti meč, što je Stanojević i tokom sedmice najavljivao, dok bi na suprotnoj strani trebalo da igra Slobodan Urošević. Imajući u vidu Živkovićevu prodornost i ofanzivnost po desnom boku, nešto balansiraniji Urošević na lijevom bi trebalo da dobije prednost u odnosu na Ivana Obradovića, koji takođe igra u sjajnoj formi.

Na štoperskim mjestima nema nikakve dileme - Igor Vujačić i Siniša Saničanin su jasno oformljen tandem koji predvodi odbranu crno-bijelih.

NA SREDINI ZDJELAR VODI GLAVNU RIJEČ

Izvor: MN PRESS

I ovog puta Partizan će igrati sa dvojicom centralnih vezista, a kao i u većini najvažnijih mečeva ove sezone, tandem će činiti Saša Zdjelar i Miloš Jojić. Vidjeli smo već koliko je Zdjelar važan za igru Partizana, a imaće podršku u Jojiću, koji ima prednost u odnosu na Aleksandra Šćekića.

Po centrali, samo ofanzivnije od pomenutog dvojca, biće i Bibars Natho. On će na mjestu polušpica pokušati da nastavi sa sjajnom formom koju iznova pokazuje posljednjih nedjelja, a osim njegovih igara, ovu odluku Stanojeviću olakšava i činjenica da je Danilo Pantić imao problema sa povredom i da je sužen izbor konkurenata za startno mjesto.

MENIG NA KRILU PRIJE JOVIĆA?

Izvor: MN PRESS

Na desnom krilu će, kao po običaju, biti kapiten Lazar Marković, dok će u špicu napada biti neizostavni Rikardo Gomeš, kao što je i Stanojević potvrdio na konferenciji za medije.

Marković će biti odmorniji nego inače, pošto je prethodna dva meča u prvenstvu propustio i nije igrao od derbija, dok je Gomeš poslije postignutog gola na Kipru spreman da još jednom bude prva uzdanica u napadu.

Postavlja se samo pitanje desnog krila, a čini se da će prednost na toj poziciji dobiti Kvinsi Menig. Holanđanin je tek stigao u Partizan, još uvijek se privikava na nove saigrače, ali je pokazao da ima šta da ponudi. Gol protiv Anortozisa je bio vrlo važan, portiv Spartaka je postigao i prvi pogodak u Superligi, pa bi on trebalo da počne meč prije Nemanje Jovića.

Dakle, da rezimiramo sastav Partizana za utakmicu protiv Flore:

PARTIZAN: Popović - Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević - Zdjelar, Jojić - Marković, Natho, Menig - Rikardo.