• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sportski i gospodski! Olovo i Modriča dočekali Borac i Sarajevo: Ovakvi detalji zaslužuju sve pohvale!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Bez ijedne ružne riječi, samo sportsko navijanje.

 Olovo i Modriča - lijepo primjeri dobrodošlice u bh. fudbalu - fk borac, fk sarajevo Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Banjalučki Borac je pobjedom nad Stupčanicom (1:3) osigurao prolaz u osminu finala Kupa Bosne i Hercegovine, ali ono što je oduševilo sve gledaoce, bio je doček banjalučkih crveno-plavih u Olovu.

Sportski i korektno su domaći navijači, njih oko 1.500, bodrili svoje ljubimce, ali i dočekali goste iz Banjaluke, što je pohvalio i trener Borca Nemanja Miljanović.

"Prvo i najvažnije - da zahvalimo ljudima iz Olova, načelniku Džemalu Memagiću i Stupčanici na izuzetno lijepom dočeku i dobrodošlici, te publici koja je bila izuzetno korektna. To je bio najljepši dio ove utakmice", rekao je Miljanović.

Slična situacija dogodila se i na utakmici u Modriči, gdje je Sarajevo deklasiralo domaćina, koji se takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske - 1:4.

"Oslobođenje" prenosi da se na stadionu "Dr Milan Jelić" okupilo oko tristotinjak gledalaca koji su svaki potez "bordo" tima ispratili aplauzima.

"Posebna priča je spiker na stadionu (Slađan Jeremić), koji je u najavi susreta govorio o istoriji Sarajeva pomenuvši mnoge igrače i trenere Sarajeva počevši od Miroslava 'Mehe' Brozovića do Husrefa Musemića. Svojim komentarima je izmamio osmijeh i aplauze okupljenih na stadionu, ali i delegacije FK Sarajevo. U mnoštvu loših stvari koje se dešavaju u bh. fudbalu, svakako da je ovaj detalj iz Modriče zaslužio da se pomene, a nadati se da ćemo u budućnosti više govoriti o ovakvim stvarima. Na kraju susreta, spiker na stadionu je čestitao Sarajevu na pobjedi, poželivši im sretan put i mnogo uspjeha u utakmicama koje su pred njima", naveo je sarajevski list.

Bravo i za jedne i za druge!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC