• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan želi evropsko proljeće, ali Stanojević je oprezan: Vidjeli ste Šerif - Estonci su opasni, napašće nas!

Autor Dragan Šutvić

Trener crno-bijelih je svjestan uloge favorita koju će njegov tim imati, ali zna da ne postoje unaprijed upisane pobjede.

 partizan flora aleksandar stanojević Izvor: Youtube/FK Partizan Beograd/printscreen

Fudbaleri Partizana su spremni za utakmicu 2. kola Konferencijske lige. U Beograd stiže estonska Flora, a trener crno-bijelih Aleksandar Stanojević želeće da njegova ekipa ostvari isti rezultat kao protiv Anortozisa na Kipru - pobjedu.

Meč protiv Flore (četvrtak, 18.45) biće prilika za Partizan da sačuvaju maksimalan učinak i približe se plasmanu u nokaut fazu uprkos ranoj fazi takmičenja.

Možda će vas zanimati

Stanojević je svjestan važnosti duela protiv Flore koji bi crno-bijele mogao da približi prolasku iz grupe sa jednog od prva dva mjesta.

"Igramo meč koji može mnogo da nam pomogne da prezimimimo u Evropi. Oni su ekipa sa 14 reprezentativaca, koja ima dosta internacionalnog iskustva. Imaju oko 50-60 utakmica u reprezentaciji u prosjeku. Iskusna su ekipa, ali nama pobjeda mnogo znači i daćemo sve od sebe da potvrdimo dobru igru iz prve utakmice. Ta druga pobjeda bi nas stvarno približila. Ima naravno još dosta da se igra, ali to bi bio korak naprijed za nas. Želimo da stvorimo veću šansu za prolaz dalje", počeo je Stanojević u najavi susreta.

Trener crno-bijelih zna da više u Evropi nema slabih timova, a otkriva i kako će Flora igrati u Humskoj.

"Prva stvar, utakmicu uvijek pravim u odnosu na protivnika i tako biram igrače. U ovom trenutku je to najbolji tim za ovu utakmicu. Kao neko iz struke, svjestan sam svake evropske utakmice, pogotovo danas, i Luksemburg i Estonci igraju... Evo juče Šerif. Nema potrebe pričati, u savremenom fudbalu to tako funkcioniše već dugo i svjesni smo svega", kaže Stanojević i nastavlja:

"Vidjećete, izaći će da igraju visok presing, opasna je ekipa, željeće da igraju na našoj polovini. Igraće im igrač koji je igrao protiv Srbije kad nas je Estonija pobijedila. Ne mogu da pobjegnem od toga, mi smo Partizan i favoriti smo, ali ako vidite njihove rezultate u posljednje vrijeme, vidjećete jasno kakva su ekipa."

U redovima Flore najviše se ističu Sapinen i Vasiljev.

"Slažem se, imaju još 2-3 izuzetna igrača. Imaju šest-sedam igrača koji su igrali protiv Portugala, Belgije... Imaju više utakmica od naših igrača na tom nivou, u reprezentacijama. Oni su navikli na te utakmice, evropsko iskustvo im je ogromno, imaju fantastičnu tranziciju. Opasan je Sapinen napadač, ima tu još dosta stvari, ali sačuvaćemo nešto za sastanak kako ćemo pripremiti igrače."

Na pitanje hoće li i ovaj evropski meč početi i Rikardo Gomeš i Kvinsi Menig, Stanojević nije želio da baš sve otkrije.

"Sigurno da su u dobroj formi, idemo u tom pravcu, ali da ne otkrivamo karte. Neće oni igrati bunker, jer ga nisu igrali protiv Omonije niti Legije. Nećemo da otkrivamo karte, ali znamo ko će igrati. Marković je spreman, trenira punim intenzitetom, kao i Rikardo. U konkurenciji su za tim."

Partizan nastavlja da igra u ritmu četvrtak-nedkelja, ali Stanojeviću to nije problem. Naprotiv.

"Mi smo se spremali za to. Imamo takav roster i takvu grupu igrača, zato i rotiramo. Imamo utakmicu sutra pa u nedkelju, a onda imamo i reprezentativnu pauzu gdke će dosta igrača igrati. Mi smo srećni što imamo ovoliko utakmica, jer to znači da smo u Evropi i želimo da što duže igramo u ovom ritmu", poručio je Aleksandar Stanojević.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC