POGLEDAJTE

Lakrdija! Sudija produžio meč devet minuta, a igralo se 20: Svirao dva penala u nadoknadi, gledao VAR i nervirao igrače!

Autor Haris Krhalić

Polufinale FIFA Arapskog kupa obilježio je poljski sudija.

Izvor: Streamja.com/Printscreen

Nevjerovatna utakmica odigrana je u polufinalu Arapskog kupa u Kataru, koji se od ove godine održava pod okriljem FIFA.

Utakmica domaćeg Katara i Alžira bila je bez povoda produžena čak devet minuta, a čitava farsa na kraju je dostigla i 110. minut utakmice!

Prava lakrdija i cirkus viđeni su u meču u kojem je Alžir u srijedu uveče savladao Katar 2:1 i plasirao se u finale Arapskog kupa, gdje će igrati protiv Tunisa.

Alžir je poveo u 59. minutu nakon što je Benlamri glavom skrenuo udarac Benajade prema golu. Katar je od tada tražio način da izjednači, da bi potpuni haos počeo u 90. minutu.

Tada je na scenu stupio poljski sudija Simon Marčinjak, koji je na iznenađenje svih gledalaca pokazao da će se igrati čak devet minuta nadoknade vremena. Toliko prekida tokom drugog poluvremena nije bilo, ali je odluka svejedno bila donijeta.

I onda u 97. minutu utakmice, Muntari je izjednačio na 1:1 postigavši sjajan pogodak glavom. VAR je proveravao taj gol, igrači su se svađali sa sudijom, koji je potom neočekivano pustio da se utakmica igra sve do 15. minuta nadoknade!

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Praktično čitav jedan produžetak je do tada odigran, ali u 105. minutu meča, Marčinjak je sada dosudio penal za Alžir, nakon što je Brahimi bio srušen u kaznenom prostoru. Belaili je izveo penal koji mu je golman Katara odbranio, ali je natrčao na odbitak i iz drugog pokušaja donio Alžiru 2:1.

Ni tu nije bio odmah sviran kraj utakmice, već je sudija pustio da se igra još čitava dva minuta nakon penala, pa je susret bio završen tek u 110. minutu, odnosno 20. minutu nadoknade...

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt