• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kad smo vidjeli igrače Partizana, znali smo da su gotovi! Hrvat otkrio nepoznat detalj sa Maksimira 

Autor Haris Krhalić

Mnogo toga se reklo o čuvenom meču na Maksimiru, ali ovo nismo znali.

 Silvio Marić o utakmici Dinamo Partizan Izvor: Youtube/printscreen/Podcast Inkubator/Profimedia

Jedan od miljenika "Bed Blu Bojsa" i nekadašnji reprezentativac Hrvatske Silvio Marić otkrio je do sada nepoznate detalje sa meča Dinama i Partizana u kvalifikacijama za Ligu šampiona. 

U prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona 1997. godine sastali su se tadašnja Kroacija i Partizan, što je bio prvi duel nekog hrvatskog i srpskog kluba poslije ratova devedesetih. Euforija je bila ogromna!

Možda će vas zanimati

"Prodali su duple karte, htjeli su da zarade ovi iz kluba! Vjerovatno da je bila Zvezda bilo bi isto, možda još i gore, jer je poznato da je naše rivalstvo sa Zvezdom veće", prisjetio se atmosfere pred taj meč u Zagrebu Marić. 

On je bio tragičar meča u Beogradu pošto je promašio nekoliko velikih šansi. Iako je tada Partizan pobijedio sa 1:0, ali je poslije svega tu bio Robert Prosinečki da ga utješi i kaže mu da će Dinamo pobijediti 5:0!

"Kaže meni Robi: 'Ma dragi, a bolji smo mi. Ma ne boj se, ne brini se, kad ti tvoj Robi kaže'", ispričao je Marić u Podkast inkubatoru. 

Ipak, to je bio težak rezultat za Dinamo, jer je svaki eventualni gol Partizana pravio veliki problem.

"Ako ti sviraju penal, pa ti daju gol onda moraš dati ne dva nego tri gola da bi prošao. Nije lako da daš tri gola nekoj ekipi, ako ti povede 1:0. Težak rezultat", iskren je on. 

Atmosfera u Zagrebu tog dana bila je nevjerovatna i igrači Dinama su umesto najkraćim, otišli najdužim putem do stadiona!

"Inače idemo najkraćim putem do Maksimira da nemamo gužvu. Znam da smo htjeli da nas vode kroz grad, da se spremimo, da se motivišemo. Kad smo vidjeli tu gomilu ljudi nije nam više ništa trebalo, od te energije smo bili spremni", dodao je on.

A onda je dodao do sada nepoznat detalj. Već pred početak meča, sve je bilo jasno igračima hrvatskog kluba. Meč je bio gotov i prije nego što je počeo.

"Došli smo na stadion, sve puno! Mi smo izašli napolje, mi smo vidjeli njih... Oni su bili bijeli kao krpe! Kao ova lopta, svi! Oni su bili gotovi, stajali su u tunelu i bodrili se, ali vidjelo se na njima da su gotovi. Ostalo je istorija.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC