• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lakrdija! Sudija produžio meč devet minuta, a igralo se 20: Svirao dva penala u nadoknadi, gledao VAR i nervirao igrače!

Autor Haris Krhalić

Polufinale FIFA Arapskog kupa obilježio je poljski sudija.

 Sudija produžio utakmicu devet minuta pa se igralo 20 Izvor: Streamja.com/Printscreen

Nevjerovatna utakmica odigrana je u polufinalu Arapskog kupa u Kataru, koji se od ove godine održava pod okriljem FIFA.

Utakmica domaćeg Katara i Alžira bila je bez povoda produžena čak devet minuta, a čitava farsa na kraju je dostigla i 110. minut utakmice!

Prava lakrdija i cirkus viđeni su u meču u kojem je Alžir u srijedu uveče savladao Katar 2:1 i plasirao se u finale Arapskog kupa, gdje će igrati protiv Tunisa.

Možda će vas zanimati

Alžir je poveo u 59. minutu nakon što je Benlamri glavom skrenuo udarac Benajade prema golu. Katar je od tada tražio način da izjednači, da bi potpuni haos počeo u 90. minutu.

Tada je na scenu stupio poljski sudija Simon Marčinjak, koji je na iznenađenje svih gledalaca pokazao da će se igrati čak devet minuta nadoknade vremena. Toliko prekida tokom drugog poluvremena nije bilo, ali je odluka svejedno bila donijeta.

I onda u 97. minutu utakmice, Muntari je izjednačio na 1:1 postigavši sjajan pogodak glavom. VAR je proveravao taj gol, igrači su se svađali sa sudijom, koji je potom neočekivano pustio da se utakmica igra sve do 15. minuta nadoknade!

Praktično čitav jedan produžetak je do tada odigran, ali u 105. minutu meča, Marčinjak je sada dosudio penal za Alžir, nakon što je Brahimi bio srušen u kaznenom prostoru. Belaili je izveo penal koji mu je golman Katara odbranio, ali je natrčao na odbitak i iz drugog pokušaja donio Alžiru 2:1.

Ni tu nije bio odmah sviran kraj utakmice, već je sudija pustio da se igra još čitava dva minuta nakon penala, pa je susret bio završen tek u 110. minutu, odnosno 20. minutu nadoknade...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC