PORAZ

Milivojević skrivio penal, Palas se ispromašivao: Zamalo čudo u Londonu, Vest Hem se jedva izvukao!

Autor Dragan Šutvić

Vest Hem je pobijedio Kristal Palas, ali je do posljednje sekunde strepio. Milivojević jedan od tragičara.

Izvor: Profimedia/COLORSPORT / Ashley Western

Jedni se raduju, drugi tuguju i bjesne u prvom danu 2022. godine. Tako su Vest Hem i Kristal Palas izgledali poslije večerašnje utakmice.

"Čekićari" su u Londonu došli do tri boda (3:2), a ako se gledaju šanse i sve što se dešavalo na terenu, može da se kaže da su se izvukli!

Luka Milivojević je skrivio penal, ali je i pored toga domaći tim mogao do boda, čak i do sva tri da su na samom startu utakmice realizovali zicere. Ovako su ostali praznih šaka.

Nevjerovatno je šta je sve odmaći tim promašio na početku, a onda je za to stigla kazna.

Antonio je pogodio u 22. minutu, a tri minuta kasnije je Lanzini pravom majstorijom prevario nekoliko čuvara i postigao jedan od najljepših golova u sezoni.

U petom minutu nadoknade prvog poluvremena Lanzini je realiovao jedanaesterac. Kapiten i nekadašnji srpski reprezentativac je rukom dotakao loptu u pokušaju da je primiri i izbaci iz kaznenog prostora, sudija Ingland je pogledao snimak poslije konsultacija sa VAR sobom i pokazao na "kreč".

Izgledalo je da je sve gotovo, ali tako nije mislio Palas. Eduard je u 83. minutu smanjio zaostatak, da bi Olise u 90. vratio nadu ekipi i podigao navijače na noge. Mogao je Mateta "makazicama" u dubokoj nadoknadi da izazove erupciju na tribinama, ali je njegov šut završio pored stative.

Kada je sudija dao znak za kraj meča prvo mu je prišao Patrik Vijera i vidno bijesan je imao šta da kaže za neke sudijske odluke, prije svega zbog dosuđenog penala. Zbog toga je dobio i žuti karton.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt