Fudbal

Istorija! Dinamo napravio najveći transfer u regionu: Hrvatski šampion pokazao moć - ovo niko drugi ne može da plati!

Autor Dragan Šutvić

Šampion Hrvatske kupio dvojicu igrača za svotu koju nijedan klub u okruženju ni izbliza ne može da priušti.

Izvor: Screenshot, YouTube/GNK Dinamo Zagreb

Dinamo Zagreb je 99 odsto dogovorio transfer Argentinca Martina Ohede (23) iz Godoj Kruza. Čim bude stavljen potpis, postaće to najveći "ulazni" transfer u ovim krajevima, jer ga je Dinamo platio 5,3 miliona evra.

Na taj način, pišu zagrebačke "Sportske novosti", Dinamo je oborio klupski rekord, koji je postavio kada je doveo Marka Roga iz Splita za vrtoglavih pet miliona evra.

Koliko je Dinamo finansijski moćan pokazuje i to što je ove zime već doveo Petra Bočkaja iz Rijeke za 2,2 miliona evra, o čemu se Zdravko Mamić hvalio u toku jednog provoda sa prijateljima.

Dinamo je tako za dvojicu igrača u ovom prelaznom roku potrošio 7,5 miliona evra! Za prostor bivše Jugoslavije, to je novac koji u bliskoj budućnosti nijedan drugi tim neće moći da izdvoji za pojačanja u jednom prelaznom roku.

Na taj način, Zagrepčani su odgovorili rivalima u hrvatskom prvenstvu, koje je ove sezone daleko najuzbudljivije u regionu. Ujedno, tim Željka Kopića ojačan je za i za nokaut fazu Lige Evrope, u kojoj u šesnaestini finala Dinamo očekuju utakmice protiv Sevilje, 17. i 24. februara.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt