KAŽU TURCI

Degenek oprostio dug Zvezdi, pa ide kod Balotelija: Miljenik navijača crveno-bijelih se brzo snašao

Autor Bojan Jakovljević

Jedan od miljenika navijača Zvezde bi mogao da nastavi karijeru u Turskoj.

Izvor: Profimedia/Seskimphoto/MN Press

Miloš Degenek je početkom godine oprostio dugove Crvenoj zvezdi i potom raskinuo ugovor, tako da je trenutno bez kluba i slobodan je da potpiše za novi po svom izboru.

Već se pisalo da je za reprezentativca Australije "zagrejan" Mladen Krstajić, koji od skoro vodi Makabi, ali čini se da Degenek ipak više naginje Turskoj. Prema pisanju tamošnjih medija, Degenek ima unosnu ponudu Adana Demirspora i na korak je od odluke da je prihvati.

Nije poznato koliko novca nude Turci, ali se radi o vrlo bogatom klubu koji je za kratko vrijeme uspio da se podigne i trenutno drže visoko četvrto mjesto.

Kao i mnogi drugi klubovi iz Turske oslanjaju se na strance, a zanimljivo je da ako Degenek dođe u Adana Demirspor - jedan od saigrača biće mu i Mario Baloteli. Tu su još i Asombalonga, Bjarnarson, Stambuli i Inler, dok je trener čuveni italijanski fudbaler Vinćenco Montela.

Degenek ima 27 godina, a osim za Zvezdu igrao je još za Minhen 1860, Jokohamu i Al Hilal, dok je bio i u mlađim kategorijama Štutgarta.