• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Degenek napustio Zvezdu i ostavio dirljivu poruku: U crveno-bijelom dresu ostvario je snove!

Autor Haris Krhalić

Defanzivac koji je u dva mandata nosio dres Crvene zvezde raskida ugovor i slobodan je da traži novu sredinu.

 Miloš Degenek napustio Zvezdu Izvor: MN PRESS

Iskusni defanzivac Miloš Degenek (27) napustio je redove srpskog šampiona i biće slobodan da tokom januara pronađe novi klub. Od crveno-bijelih, čiji je dres prvi put obukao 2018. godine, reprezentativac Australije oprostio se dirljivom porukom na društvenim mrežama.

Momak iz Knina koji je svojevremeno igrao za mlađe kategorije Srbije zahvalio se na ostvarenju snova, ali i najavio da će se sa klubom sresti u nekim ljepšim vremenima.

Ove sezone je izgubio mesto startera kod Dejana Stankovića, delimično i zbog česte promene formacije. Kada je mladi trener želio da igra sa tri štopera u posljednjoj liniji, prednost su dobijali Pankov i Eraković, a Degenek se tokom jesenjeg dijela prvenstva nekoliko puta našao i na mjestu beka - pa je moglo da se nasluti da će otići iz kluba.

Po prvim informacijama, klub napušta nakon sporazumnog raskida ugovora, iako je Crvena zvezda očekivala obeštećenje za pouzdanog defanzivca. Njegov pormenjen status na tržištu i manja minutaža u jesenjem dijelu uticali su vjerovatno i na taj dio dogovora o raskidu saradnje.

Ipak, navijači će ga pamtiti kao standardnog prvotimca iz prethodnih nekoliko sezona, pošto je u klubu odigrao 132 meča, računajući sva takmičenja. Neki od najboljih momenata njegove karijere u srpskom timu su revanš meč protiv Salcburga u Austriji i Jang Bojs, čiju je mrežu takođe zatresao na gostovanju.

Za sada nije poznato gdje Degenek nastavlja karijeru, ali bi moglo da se desi da to bude baš Austrija. Prethodnih dana LASK se interesovao za doskorašnjeg fudbalera Zvezde.

"Vidimo se u nekim ljepšim vremenima. Hvala za sve, Kućo, hvala za emocije, za strast, za snove ostvarene", napisao je Miloš Degenek uz fotografiju u crveno-bijelom dresu.

Tokom profesionalne kariejre Degenek je nosio dres rezervnog tima Štutgarta, zatim igrao za Minhen 1860, Jokohama Marinos, Crvenu zvezdu i Al Hilal, prije nego što se 2019. godine vratio u Beograd. Za reprezentaciju Australije odigrao je 30 mečeva, a nedavno je podržao Novaka Đokovića u borbi protiv tamošnjih vlasti.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC