• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mrkela otkrio Zvezdine planove! Torino opet odbijen, dvojica imaju ponude, a bekovi nek se dokažu!

Autor Haris Krhalić

Sportski direktor Crvene zvezde odgovarao je na pitanja novinara i otkrio detalje za januarski prelazni rok.

 Mrkela otkrio planove Zvezde Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je predstavila prvo pojačanje u 2022. godini, drugo je na pragu, a sportski direktor Mitar Mrkela ovih dana ima pune ruke posla. Bilo je i odlazaka, radi se na produžetku ugovora, a stižu i ponude za fudbalere srpskog šampiona.

Jedna je glatko odbijena iako je stigla iz Serije A, dok se druga čeka. U pitanju su ponude za mlade igrače, Marka Lazetića i Njegoša Petrovića koji su trenutno najbliži izlaznim vratima kluba.

Možda će vas zanimati

Pored toga, Mrkela je govorio o Ohiju, Pičiniju, Rodiću, Pankovu, obojici desnih bekova, Srniću, Degeneku...

Dok se Zvezdan Terzić bavio samo bodrenjem fudbalera pred drugi dio sezone, a Dejan Stanković govorio o sukobu sa Borjanom, Mitar Mrkela je do detalja raportirao o prelaznom roku Zvezde.

"Ohija smo potpisali još prošlog leta, samo je sad počeo da teče ugovor. Što se tiče Kristijana Pičinija, na dobrom smo putu. Danas su stigle dobre vijesti, Valensija se saglasila i očekujemo Pičinija uskoro u Crvenoj zvezdi. Ostala pojačanja biće odrađena u skladu sa odlascima iz kluba", rekao je Mitar Mrkela.

Iskusni Italijan je rešenje za desni bok - gdje ne blistaju Gobeljić i Gajić, a problem postoji i na lijevom. Još nije produžen ugovor Milana Rodića, iako je on istakao da se na tome radi.

"Rodić ima ponudu na stolu. Nadam se da ćemo nastaviti saradnju jer je on veoma bitan igrač za Zvezdu. Što se tiče Pankova, dobio je ponudu i jako je blizu nastavka ugovora. Gajić i Gobeljić još nije dobili ponude za nove ugovore i oni će morati dodatno da se dokažu u drugom dijelu sezone", izjavio je sportski direktor Zvezde.

Ostali igrači, za sada, nisu blizu odlaska. Ali, Marko Lazetić bi mogao da spakuje kofere ako Italijani pojačaju ponudu...

"Imamo zvaničnu ponudu Torina, juče je stigla nova i još nismo zadovoljni. Osim za Marka Lazetića, nemamo zvaničnih ponuda. Razgovaralo se o Njegošu Petroviću, očekujemo da uskoro dobijemo ponudu i za njega."

Crveno-bijele već je napustio Miloš Degenek, koji je želio da potraži klub u kojem će imati veću minutažu.

"Meni je lično žao što je Degenek otišao, to je bila njegova lična odluka. Mogli smo da mu stopiramo odlazak, on je želio minutažu i da se spremi za Svjetsko prvenstvo, a zbog svega što je uradio dopustili smo da ode. Obeštećenje za njega je 800.000 evra", otkrio je Mrkela.

Za razliku od njega, Slavoljub Srnić ostaje u klubu i potpisuje novi ugovor.

"Srnić će produžiti ugovor, donijeli smo odluku da je potreban ekipi. On je Zvezdino dijete, uvijek je davao sve od sebe i igrao je dobro. Želimo da ga zadržimo, on je važan igrač i za svlačionicu", rekao je Mrkela.

Takođe, u klubu ostaju Aksel Bakajoko i Lois Dioni, stranci koji nisu impresionirali tokom jesenjeg dijela prvenstva.

"Dioni i Bakajoko imaju ugovor sa Zvezdom i biće na pripremama. Bakajoko će se priključiti nakon što se oporavi od korone."

Ne tako davno, Slaven Bilić je istakao kako je zagrebački Dinamo najbolji klub na ovim prostorima, na šta je Mitar Mrkela reagovao.

"Dinamo je dugo godina prednjačio po kvalitetu na ovim prostorima, ali mislim da je Zvezda u poslednjih pet godina ostvarivala bolje rezultate i u prvenstvi i u Evropi", zaključio je sportski direktor crveno-bijelih.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC