KAKVE RIJEČI!

Vlahovića je uporedio sa legendarnim napadačima! Igrao s njima, a sad hvali Srbina - "Kakav kompletan igrač!"

Autor Bojan Jakovljević

Francuski vezni fudbaler je Vlahovića uporedio sa dvojicom vrhunskih golgetera. Ako bude tresao mreže kao njih dvojica...

Izvor: Profimedia

Samo 13 minuta. Toliko je bilo potrebno Dušanu Vlahoviću da se upiše u strijelce na debiju za Juventus.

Odmah je oduševio navijače i pokazao da nisu slučajno u klubu izdvojili preko 80 miliona evra za njegov transfer iz Fiorentine. Uostalom, nije slučajno odabrao Ronaldovu "sedmicu".

Nije srpski napadač oduševio samo publiku i čelnike kluba već i bivše igrače. Među njima je i vezni fudbaler Mohamed Sisoko koji je uporedio Dušana sa dvojicom legendarnih napadača.

"Vlahović je mlad, ali je već sada kompletan napadač. Ima osjećaj za gol kao David Trezege i brzu egzekuciju kao Fernando Tores. Impresioniran sam njegovim talentom", poručio je Sisoko i dodao da bi Denis Zakarija mogao da bude njegov nasljednik u redovima "stare dame".

Ovako je Vlahović dao gol na debiju:

Sisoko je upravo u Liverpulu i Juventusu igrao sa Toresom i Trezegeom, tako da je iz prve ruke mogao da se uvjeri u njihove kvalitete i njihov rad, tako da ovi komplimenti dodatno dobijaju na značaju.

Ako bude imao karijere kao Španac i Francuz, biće definitivno uspješan. Uostalom, Tores je sa Atletikom osvojio Ligu Evrope, sa Čelsijem Ligu šampiona i Ligu Evrope, sa Španijom Svjetsko prvenstvo i dva Evropska prvenstva. Trezege je sa Monakom dva puta bio šampion u Francuskoj, pa je osvojio dvije Serije A sa Juventusom, sa Francuskom ima i svjetsku i evropsku titulu...

Inače, Masimilijano Alegri je najavio da Vlahović neće biti starter u Kupu, a pojavile su se informacije i da je Dušan prekršio kovid protokol.