Katastrofalan travnjak

Kad kažeš nešto za teren, odmah pomisle da tražiš opravdanje! Husref Musemić nakon remija na "uzoranom" Tušnju!

Autor Nebojša Šatara

Podjela plijena na posljednjoj utakmici 21. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

U ponedjeljak na "uzoranom" stadionu "Tušanj", fudbaleri Tuzle sitija i Širokog Brijega su odigrali neriješeno rezultatom 2:2 (0:1).

S obzirom na stanje terena, obje ekipe su odigrale dobru utakmicu, mišljenja je poslije susreta bio trener domaćina Husref Musemić.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

"Dobra utakmica s obzirom na teren. Ponovo nam se desilo da protivnik bolje otvori meč. U nastavku smo pravili neke promjene, ali desi se da neće lopta, neće šansa i protivnik to kazni. Vidjećemo do kada će to trajati", rekao je Musemić.

Trener Tuzle sitija se kratko osvrnuo na travnjak tuzlanskog stadiona, ali i na narednu utakmicu protiv Veleža.

"Svaka utakmica je teška, a sada nas čeka Velež koji je kvalitetan tim, ali ako ništa imaćemo fudbalske uslove u Mostaru. Kod nas kada kažeš nešto za teren, odmah smatraju da tražiš opravdanja", dodao je šef struke Sitija.

Izvor: Promo/NK Široki Brijeg

Jure Ivanković, trener Širokog Brijega, zadovoljan je ishodom iako su gosti danas dva puta vodili, a na kraju osvojili samo bod.

"Dosta sadržajna utakmica s obzirom na teren i uslove. Igrati u ovako teškim uslovima korektno i sadržajno nije mala stvar. Mi smo došli s planom da budemo čvrsti i kompaktni u odbrani i da probamo u kontranapadima postići pogodak. Uspjeli smo u tome u prvom poluvremenu. Prevelika je bila frekvencija centaršuteva Tuzla Cityja, događale su se neke greške koje su normalne, ne mogu nekoga kriviti na ovakvom terenu. Rezultat 2:2 je nagrada za obje ekipe. Bilo bi nezasluženo da je bilo ko pobijedio", rekao je Ivanković.

(mondo.ba)