• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Menadžer otkrio kako prodaje hrvatske igrače velikanima: Atletiko nije nikad čuo za njega, a ubijedio sam ih da ga kupe

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Endi Bara je ponovo pričao o tome kako se hrvatski fudbaleri prodaju za milione.

 Kako-Hrvati-idu-u-velike-klubove. Izvor: Youtube/screenshot/Podcast incubator

Nekadašnji hrvatski fudbaler Endi Bara sada je vrlo uspješan menadžer, a on je gostujući u "Podkast inkubatoru" još jednom pričao o umijeću u svom poslu. 

Objašnjavajući kako menadžerski posao funkcioniše naglasio je da su u poslu najbitniji kontakti. 

"Fudbalski posao je kao i svaki drugi posao. Svako ko ima privatno sa nekim kontakt lakše će da završi posao nego neko ko ga ne zna. Pa tako se radi i sa igračima. Ako gradite kuću i znate nekog ko gradi, ti se oslanjaš na njega, a možda je i ovaj neki što ga ne znaš i bolji. Ali se oslanjaš na njega jer ljudi vole poznanstvo, da može da nazove, da se uvjeri...Ja njega uvjerim da ako to ne bude kako treba da me pozove, da ću ja da pomognem. Čim osjeti neku sigurnost, on ako mora da bira, on ide sa tobom. Odnos je najbitniji", objasnio je Bara.

Čovjek koji je doveo Danija Olma u Dinamo uspio je da i golmana Lokomotive iz Zagreba Ivu Grbića proda u Atletiko Madrid. Kako?

"Čist primjer toga je transfer Ive Grbića iz Lokomotive u Atletiko Madrid. Ja sam sa njima dobar prijatelj. Znao sam da traže golmana, a oni u životu nisu čuli za njega. Ali moj odnos je njega prezentovao. Nemoj da gledaš golmane po Brazilu, bolje ga uzmi sad nego da ga prodam negdje pa ga kupiš za tri godine", istakao je Bara.

Uspio je da ubijedi Atletiko da ga kupi, a Grbića da ode u klub u kome neće da brani. Na kraju se svima isplatilo. Atletiko je Grbića prodao, a on je sada hit francuskog prvenstva. 

"Nisam ja njega prodao da on nema kvalitet za tamo, ali ja sam morao da im pokažem da je on pravi za njih. Teško je da oni dođu da gledaju golmana iz Lokomotive. Uvijek kreće kroz to poznantstvo, a na kraju ti ne pokušavaš da im daš nekoga ko nema kvalitet, jer tako gubiš taj kontakt", objasnio je on.

A onda je na kraju otkrio i kako je mladog golmana ubijedio da ode u klub gdje brani Jan Oblak. 

"Ja sam Grbiću rekao da ćemo da odemo u Atletiko Madrid i da on tamo vjerovatno neće da brani jer oni imaju najboljeg golmana na svijetu. Ali ćeš uz njihove treninge da napreduješ. Atletiko je stvorio najbolje golmane kao De Heu i Kurtou. Ja sam znao da će njihovi treneri od njega sa njegovom visinom i refleksima da naprave zvijer", otkrio je on.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC