• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatska reprezentacija pred katastrofom: Propuštaju još jedno Svjetsko prvenstvo? Treba im čudo!

Autor Dragan Šutvić

Košmar nekada moćne selekcije i dalje traje.

 hrvatska pred ispadanjem iz kvalifikacija za mundobasket Izvor: Profimedia

Reprezentacija Hrvatske mogla bi da počne da se navikava da propušta velika takmičenja.

Izabranici Damira Mulaomerovića u Zagrebu su izgubili protiv Švedske 64:70 i to je njihov treći poraz u isto toliko kola prve faze kvalifikacija, iz koje u narednu rundu idu po tri tima iz svake grupe. S obzirom na to da je Hrvatska ovim porazom ostala na "nuli", i u slučaju da sljedeće nedjelje savlada Šveđane u gostima, ostaje joj veoma težak zadatak u narednim utakmicama.

Možda će vas zanimati

Hrvatska će u junu igrati protiv Slovenije u gostima u Finske kod kuće i s obzirom na to da joj i Švedska pravi velike probleme, teško je predvidjeti da li će Mulaomerovićeva ekipa uopšte "izaći" iz grupe. U slučaju da ne uspije, propustiće drugo uzastopno Svjetsko prvenstvo, jer nije igrala ni u Kini 2019.

Uz to, Hrvatska se nije kvalifikovala ni za Olimpijske igre u Tokiju. Prošlog ljeta bila je domaćin kao i Srbija i isto tako bila je neuspješna u borbi za "vizu" za Japan. Taj neuspjeh je podigao "borbenu gotovost" u Srbiji, došao je Svetislav Pešić i uprkos velikim problemima u petak ostvario važnu pobjedu protiv Slovačke, za još jedan korak ka turniru u Indoneziji, Japanu i na Filipinima 2023.

Sa druge strane, Hrvati su ostali u velikom problemu, koji je u petak postao još veći, uprkos trudu Tomislava Zubčića, strijelca 20 poena.

Kod Šveđanam, najefikasniji je bio krilni igrač Dinamo Bukurešta Viktor Gadefors sa 16 poena i krilni centar Huventuda, Simon Birgander, sa 12, uz isto toliko skokova.

U ovom sistemu kvalifikacija je važno naglasiti da se prenose svi bodovi iz prvog dijela takmičenja, kao i da će se u drugom krugu formirati nove četiri grupe, sa po šest reprezentacija. Tri najbolje ekipe iz svake ekipe plasiraće se na Mundobasket u Aziji.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC