• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija bez pola tima pobijedila u Beogradu: Kuridža predvodio, debitant oduševio sve u Pioniru!

Autor Dragan Šutvić

Reprezentacija Srbije slavila u prvom od dva meča kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

 srbija pobijedila slovačku Izvor: MN PRESS

Problemi, povrede, glavobolja za selektora i na kraju pobjeda Srbije! Uprkos svim poteškoćama srpski tim je upisao važnu pobjedu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Izabranici Svetislava Pešića su u "Pioniru" savladali selekciju Slovačke - 75:63 (24:18, 20:18, 18:18, 13:9). Drugi meč isti timovi igraju u ponedjeljak u Levicama.

Možda će vas zanimati

Marko Jagodić-Kuridža je ponovo bio lider srpskog tima, a sve je oduševio debitant Nikola Đurišić koji je odigrao sjajno u svom prvom meču u dresu nacionalnog tima. Sve to je gledao i Vasilis Spanulis.

Započela je Srbija meč odlično (5:0), prednost su postepeno uvećavali preko Trifunovića i Jagodića-Kuridže (20:11), a početkom drugog kvartala je razlika otišla na maksimalnih "+13". Izgledalo je da je kontrola svega u rukama srpskog tima, ali tako nisu mislili gosti.

Nevjerovatni Borzijanski koji je pravio ogromne probleme u reketu. Dovoljno je reći da je dao 19 poena, što je više od polovine poena koji su gosti dali u prvih 20 minuta (44:36).

Previše oscilacija u igri srpskog tima po povratku na teren, poslije dobrih poteza su pravljene greške. Dobra stvar je bila to što je Brozijanski limitiran na svega dva poena. Pešićev tim je pred posljednju dionicu imao osam poena prednosti (62:54).

U momentima kada su se i jedni i drugi mučili da postignu koš mladi Đurišić je pogodio trojku koja je pokrenula "orlove" (65:54). To je bila injekcija samopouzdanja za ekipu koja je pokazala svoj kvalitet i zašto je kvalitetnija od rivala. Bila je to najava pobjede i kraj bilo kakvih nada gostiju o eventualnom iznenađenju.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC