• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIBA odbila zahtjev KSBIH, ali "zmajevi" ne idu na revanš u Litvaniju: Važnija sigurnost od eventualnih sankcija!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Košarkaški savez BIH donio odluku da reprezentacija ne putuje u Litvaniju na revanš meč kvalifikacija za Mundobasket.

 Reprezentacija BIh ne ide na revanš u Litvaniju Izvor: Anadolija/Ahmed Bešić

Nakon proglašenja vanrednog stanja u Litvaniji zbog situacije u Ukrajini, dovedeno je u pitanje odigravanje revanša četvrtog kola kvalifikacija za Mundobasket između Litvanije i BIH.

Košarkaški savez BIH zatražio je od FIBA odgađanje ove utakmice iz bezbjednosnih razloga, ali je Svjetska košarkaška federacija odbila ovaj zahtjev, što je potvrđeno u petak uveče iz KSBIH.

Možda će vas zanimati

Međutim, iako je zahtjev odbijen, košarkaška reprezentacija BIH neće putovati u Litvaniju jer je KSBIH donio odluku da „zmajevi“ iz bezbjednosnih razloga ne putuju u Viljnus.

"Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) danas u večernjim satima dostavila je negativan odgovor na zahtjev Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine da se odgodi utakmica između reprezentacija Litvanije i BiH, zakazana za nedjelju (27. februar). To ipak ne znači da će naš nacionalni tim putovati u Viljnus na meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo“, navodi se u saopštenju KSBIH i dodaje:

“Cijeli dan smo procjenjivali situaciju i donijeli zaključak kako ovo nije trenutak kada naša reprezentacija treba putovati u rizično područje. To je stav Košarkaškog saveza BiH, stručnog štaba i igrača. Diplomatskim kanalima dobili smo informaciju o proglašenju vanrednog stanja u Litvaniji, dakle države koja graniči s Rusijom i Bjelorusijom, a koje su uključene u sukob u Ukrajini. Stoga nas niko ne može ubijediti da nismo donijeli ispravnu odluku. Zasad ne znamo kakve posljedice ćemo snositi od strane FIBA, ali u ovom trenutku nam je puno važnija sigurnost naših reprezentativaca i stručnog štaba”, rekao je generalni sekretar KSBiH Amer Čolan.

U prvoj utakmici odigranoj u četvrtak u Tuzli, reprezentacija BIh poražena je od Litvanije rezultatom 78:77.

Ukoliko se bh. reprezentativci u nedjelju ne pojave parketu dvorane u Viljnusu, meč će biti registrovan službenim rezultatom u korist Litvanije.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC