• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor "zmajeva" Vedran Bosnić: Nije poraz najgora stvar na utakmici s Litvanijom, već povreda kapitena!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Litvanije sa 77:79 u utakmici trećeg kola grupe F kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a nakon susreta svoje utiske prenio je selektor "zmajeva" Vedran Bosnić.

 BiH - Litvanija, izjava Vedran Bosnić Izvor: Darko Zabuš/promo

U dramatičnoj završnici, Litvanci su stigli do vrijednih bodova u dvorani "Mejdan" u Tuzli, ali uprkos porazu, koji je bio evidentno gorak i za Bosnića, to po njegovom mišljenju, nije bilo najgore već povreda kapitena Miralema Halilovića u posljednjoj četvrtini.

"To je najtužnije. Ne znam kolika je povreda. Mnogo mi je žao. Miki je uvijek tu za reprezentaciju. Trebamo vidjeti kakva je povreda i šta je u pitanju. To je najgore što se desilo na ovoj utakmici. Ne poraz, već povreda Halilovića", rekao je Bosnić poslije meča.

Selektor BiH je istakao da je nedostatak plejmejkera Džona Robertsona takođe doprinio neuspjehu u duelu sa Litvancima.

"Nedostatak Robersona se vidio očito. Pritisak njihovih igrača na bekovskim pozicijama. Borili smo se. Bili smo non-stop na tri ili jedan razlike, ali nismo mogli da prelomimo utakmicu. Posljednjih minut i po imali smo tri izgubljene lopte, u periodu kada trebamo prelomiti. Dobra borba, ali da dobijemo Litvaniju moramo imati perfektan meč. Moramo biti mnogo fokusiraniji u jednom dijelu igre, kada smo im dali da se odlijepe".

Bosnić je dodao da su litvanske rotacije i dužina klupe takođe dali svoj doprinos, kao i njihovo iskustvo u trenucima kada se lomila utakmica.

"Ipak su pokazali da su iskusniji od nas i to je prevagnulo na kraju", rekao je bh. selektor.

Za tri dana igra se revanš u Litvaniji, ako to bude moguće zbog ratnih dejstava u Ukrajini, a Bosnić je istakao da u Viljnus ide po pobjedu.

"Moramo da se pripremimo za utakmicu tamo. Biće malo teže. Moramo se naviknuti i na nivo suđenja koji je bio malo čudan u jednom periodu utakmice, ali dobro, šta je tu je. Treba sve uraditi da se pripremimo i odemo da pobijedimo", zaključio je on.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC