ODGOVOR!

Obrt! Rusija sprema odmazdu: Poslije ovog radikalnog poteza fudbal više neće biti isti!

Autor Dragan Šutvić

Rusija je spremna da odgovori na kaznu UEFA tako što će se ubuduće takmičiti u Aziji.

Izvor: Profimedia

UEFA je odlučila da žestoko kazni ruski fudbal zbog rata u Ukrajini tako da njihove reprezentacije i dalje nemaju pravo da se takmiče, dok su klubovi suspendovani iz međunarodnih takmičenja i naredne sezone.

To je pomoglo Srbiji da napreduje i dobije mjesto u Ligi Evrope, dok su prve reakcije iz Rusije bile da kazna i nije toliko strašna i da je zapravo dobro što se odnosi samo na godinu dana. Ipak, sada se polako mijenja kurs pošto se sve više okreću ka Aziji i planiraju potpuno da "odjave" UEFA.

Fudbalski savez Rusije otvoreno razmišlja da se pridruži Azijskoj fudbalskoj konfederaciji (AFC) i to je sada potvrdio i bivši bokser, a sada zastupnik Dimitrij Pirog za "Mač TV".

"Mislim da je došlo vrijeme da se ozbiljno razmotri prelazak u azijsku konfederaciju. Ne znamo koliko će trajati zabrana ruskih klubova i reprezentacija, a izostanak s međunarodnih takmičenja bio bi katastrofa za ruski fudbal", naveo je Pirog i time otvorio diskusiju u Rusiji.

Mnogi vjeruju da je ovo samo pritisak na Aleksandra Čeferina da "spusti loptu" i dozvoli reprezentaciji Rusije da se na jesen nađe na žrijebu za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, dok drugi vjeruju da ovo nije blef i da zaista Rusi ovo žele.

Ako bi na kraju došlo do promejne konfederacije, Rusija ne bi bila prva. Australija se zbog sportskih razloga preselia u Azijsku fudbalsku federaciju i više se ne takmiči u Okeaniji, dok su Izrael i Kazahstan odavno pod okriljem UEFA iako teritorijalno ne pripadaju Evropi.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posjetite Mondo Pređi na sajt