• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"UEFA, hvala!" Izbacili Ruse i pogurali Srbiju, a oni slave: Potpuni obrt nakon suspenzije ruskih klubova!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ruski klubovi su izbačeni iz UEFA takmičenja i time je dobila Srbija, a malo ko je očekivao da će u Rusiji zbog toga slaviti.

 rusi o izbacivanju klubova i reprezentacije iz uefa Izvor: MN Press/Kassiesa/Screenshot

UEFA je donijela odluku da ponovo kazni ruski fudbal zbog rata u Ukrajini, a kazna se između ostalog odnosi i na njihove klubove koji neće učestvovati u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Konferencijskoj ligi naredne sezone.

To je dovelo do određenih pomjeranja na listi učesnika i zapravo obradovalo i srpske klubove. Umjesto tri predstavnika u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, pobjednik Kupa Srbije će ići u Ligu Evrope, ali ono što je vrlo interesantno je da u Rusiji ovo vide zapravo kao dobru vijest.

Možda će vas zanimati

Novinar poznatog ruskog portala "Čempionat" objavio je tekst u kome je objasnio da nema razloga za očaj, iako su prvobitne reakcije bile takve: "UEFA, hvala! Suspenzija Rusije na samo godinu dana definitivno nije katastrofa."

Dmitri Zimin podsjeća da nema nikakve potrebe za histerijom i panikom. Svi su se uplašili u Rusiji da će njihov fudbal umrijeti, da će inostrani fudbaleri otići i da je hitno potrebno povećati ligu i prebaciti takmičenje u Aziju, međutim zaboravlja se vrlo važna činjenica.

"Da li je iko iznenađen što je UEFA izbacila Rusiju na godinu dana? Teško... Sve je vodilo ka tome, mogli su to da urade još i u februaru, čekali su da se nešto promijeni, ali sada nisu imali drugu opciju. Ipak, odluka koju su saopštili ima formulacije koje su greškom ignorisane: Rusija je izbačena iz svih svjetskih takmičenja za narednu sezonu, ali se ne spominje EURO2024. Tako da, UEFA se nada da će naša reprezentacija biti na žrijebu u oktobru", piše poznati ruski sajt.

Navodi se da su pazili i na klubove iz Rusije koji neće ostati bez bodova, nego će dobiti minimum ostvaren u prethodnih pet bodova, dok je važno i to što ih UEFA i FIFA nisu suspendovali kao Fudbalski savez. "Udarili" su im mjere koje djeluju grubo, ali zapravo nisu toliko pogubne po njih.

"UEFA je dala jasne signale Fudbalskom savezu Rusije - sačekajte sezonu, ako bude mira - odmah ćete biti vraćeni.Ako se situacija normalizuje i ranije, Rusija će igrati u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. Teoretski, povratak naše reprezentacije pod UEFA okvire bi mogao da počne sa tim. Sve je jasno, ali su opet mnogi nezadovoljni i to nije iznenađenje (...) Prelazak u Aziju nam ništa dobro neće donijeti", zaključuje se.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC