• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kletva je bačena na Gvardiolu! Španca prati prokletstvo zbog jednog fudbalera: Pep, zapamti ovo!

Autor Dragan Šutvić

Gvardiola neće imati priliku da napadne trofej Lige šampiona sa Mančester sitijem, a odmah su se svi sjetili ovoga.

 afrički šamani prokleli gvardiolu  Izvor: Profimedia

Umjesto borbe za pehar Lige šampiona, Pep Gvardiola će putem televizije gledati finale elitnog takmičenja i meč u Parizu između Liverpula i Real Madrida 28. maja. Još jednom je ostao "praznih šaka".

Mančester siti je bio viđen kao učesnik finala, ali je poslije dvomeča izgubio od Reala. Pobijedio je na "Etihadu", na "Santijago Bernabeu" je vodio sa 1:0 i onda je sve palo u vodu. Tim Karla Anćelotija je napravio veliki preokret i prošao je dalje (3:1). Poslije tog meča su se svi sjetili kletve koja je bačena na Gvardiolu.

Sve je počelo 2018. godine. Još od dolaska u Siti, 2016. godine, Gvardiola je imao problem sa Jajom Tureom. Nisu se njih dvojica slagali, a to je kulminiralo odlaskom reprezentativca Obale Slonovače iz kluba. Tada je njegov agent Dimitri Seluk dao izjavu koja je ponovo postala aktuelna.

"Gvardiola je okrenuo cijelu Afriku protiv sebe. Siguran sam da će se afrički šamani ujediniti i da mu neće dozvoliti da osvoji Ligu šampiona. Biće ovo Gvardiolina kletva iz Afrike. Život će pokazati da li sam u pravu ili ne. Činjenica da je on završio Tureovu karijeru u Sitiju nije greška, već krivično djelo. Pep, bumerang će se vratiti. Vidjećeš šta afrički šamani mogu. Zapamti ovo", poručio je Seluk tada.

Četiri godine kasnije Gvardola još čeka titulu u Ligi šampiona sa Sitijem. Podsjetimo, Španac je u trenerskoj karijeri osvojio dvije titule u elitnom takmičenju. Obe sa Barselonom i to tako što je dva puta savladao Mančester junajted u finalu. Prvo u sezoni 2008/09, pa onda u sezoni 2010/11.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC