FOTO

Šutnuo bivšeg igrača Borca, pa skočio na sudiju nasred terena! Džigi Ninković izgubio živce - Lalatović na koljenima!

Autor Dragan Šutvić

Pogledajte haos na kraju važne utakmice u Kragujevcu!

Izvor: TV Arena sport/screenshot

Buran kraj borbe za opstanak u Superligi! Radnički 1923 pobijedio je u Kragujevcu Proleter 2:1 i gurnuo Novosađane ka Prvoj ligi Srbije, a kraj meča bio je buran.

Bivši igrač Partizana Nikola "Džigi" Ninković šutnuo je u 94. minutu napadača domaćih, bivšeg ofanzivca banjalučkog Borca Marka Mirića, dok je ležao na travi. Najbolji srpski sudija Srđan Jovanović bio je blizu incidenta i pokazao je Ninkoviću crveni karton, a on je u bijesu htio da se obračuna i sa arbitrom.

Pogledajte tu scenu u završnici utakmice koju je trener Radničkog 1923 Lalatović dočekao na koljenima, jer je tako slavio trijumf kojim je njegov tim ostao na tri boda prednosti u odnosu na današnjeg rivala i stekao bolji međusobni skor. Zbog toga je izvjesno da će Proleter direktno u niži rang nakon čak 12 mečeva bez pobjede, a Radnički ima praktično osigurano mjesto u baražu protiv tima iz Prve lige Srbije.

U preostala dva kola Radnički gostuje Spartaku u Subotici i dočekuje Metalac, dok će Proleter na gostovanje Kolubari u pretposljednjem kolu, a u posljednjem će na "Karađorđu" ugostiti Kolubaru.

Utakmica u Kragujevcu bila je veoma uzbudljiva i odlučena je u posljednjih pet minuta prije nadoknade. Zanimljivo je da su bivši igrači "vječitih" bili u prvom planu od početka do kraja, jer je Marko Mirić u 29. minutu propustio šansu da donese Radničkom vođstvo, a onda je nekadašnji štoper Banjalučana Marko Jovanović donio vođstvo Proleteru, udarcem u 48. minutu.

Ipak, sva tri boda ostala su u Šumadiji, jer je bivši ofanzivac crno-bijelih Nemanja Tomić u 86. minutu pogodio za izjednačenje iz penala, dok je pobjedu Radničkom donio Đorđe Maksimović, u 89. minutu. Poslije toga igrači Proletera su postali svjesni da im je trijumf izmakao, a Ninković se najteže izborio sa tim.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!