SPORTSKI DIREKTOR

Mbape predao "crnu listu" - otpisao 13 fudbalera i trenera: Za sve se sada pita u PSŽ-u, pogledajte koga protjeruje!

Autor Bojan Jakovljević

Kilijan Mbape je već preuzeo prve korake od kada je postao "sve i svja" u Pari Sen Žermenu.

Izvor: Profimedia

Francuski fudbaler Kilijan Mbape pregovarao je sa Real Madridom i na kraju ih "odjavio" kada je Pari Sen Žermen ponudio najveći ugovor u istoriji. Prihvatio je njihovu ponudu i naredne tri sezone će ostati u Parizu, a čini se da će ubuduće imati mnogo veća ovlašćenja od "običnog fudbalera".

Uslov da Mbape ostane bio je odlazak sportskog direktora Leonarda, čak i trenera Maurisija Poketina, a sada katalonsk list "Mundo Deportivo" otkriva da je poznati fudbaler sastavio "crnu listu" na kojoj je 14 imena.

Novi direktor kluba postaće Luis Kampos, koji je do sada radio u Lilu, a račune će polagati upravo Mbapeu. Slušaće se njegova riječ kada su u pitanju dolasci i odlasci fudbalera, a prvo što će ugledati je spisak igrača koje od sljedeće sezone Mbape ne želi da vidi u klubu.

Prvi je precrtn trener Maurisio Poketino, a potom i sljedeći igrači: Nejmar, Ker, Draksler, Danilo, Paredes, Erera, Kurzava, Ikardi, Sarabija, Bernat, Gej, Dagba i Riko.

Teško je očekivati da će samo u jednom prelaznom roku PSŽ uspjeti da mu ispuni želje, ali će sigurno pokušati da mu udovolje pošto je Mbape sada glavni u Pari Sen Žermenu. Pitanje je samo i kako će uspjeti da dovedu pojačanja kada će poznati fudbaleri izbjegavati da dođu u klub u kome se pojedinac pita.

U svakom slučaju Parižane očekuje velika rekonstrukcija, a sve bi trebalo da krene odlaskom Nejmara i dolaskom Dembelea, dok se na mjestu trenera očekuje Zinedin Zidan.

Sve ostalo u slučaju Pari Sen Žermen je "klizno" i podložno promjenama.