Fudbal

Zoran Ćurguz pred debi Sloge Meridian u bh. eliti: Bilo bi nam lakše da je Borac prošao dalje u Evropi!

Autor Dragan Šutvić

Trener Dobojlija smatra da bi njegov tim imao lakši posao da su crveno-plavi uspjeli da eliminišu B36 Toršavn.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Dobojska Sloga Meridian dugo će pamtiti 18. jul 2022. godine, kada će odigrati prvi, istorijski meč u okviru m:tel Premijer lige BiH!

Izabranici Zorana Ćurguza će na stadionu "Dr Milan Jelić" u Modriči (20.00, TV Arena sport) odmjeriti snage sa banjalučkim Borcem, koji u ovaj okršaj ulazi "ranjen", nakon bolne eliminacije sa evropske scene, o kojoj je u subotu na konferenciji za novinare govorio trener Nenad Lalatović.

"Sigurno da bih više volio da je Borac prošao dalje. Vjerujem da bi nam bilo i lakše jer bi oni razmišljali o narednom rivalu a ovako će doći da se iskupe za eliminaciju. Imaće imperativ a to može da bude mač sa dvije oštrice. I mi smo pod pritiskom. Za Slogu Meridian ovo je istorijska utakmica, debi u najvišem rangu i želimo da se pokažemo u najboljem svjetlu", rekao je za Srpskainfo trener Dobojlija.

U predstojeću sezonu tim sa "Luka" ulazi u znatno izmijenjenom sastavu u odnosu na prošlu sezonu, obzirom da premijerligaško takmičenje, samo po sebi, zahtijeva kvalitetniji igrački kadar od prvoligaškog.

"Tražili smo tim, dosta smo probali. Borac je svakako favorit, ali se ne predajemo. Pokušaćemo da napravimo iznenađenje. Imamo problema u timu. Kulenović i Kujundžić nemaju pravo nastupa jer su pozajmljeni iz Borca, ne mogu da računam na Basraka, dok ni Milovanović još nije registrovan. Zbog toga moramo zbiti redove i, nadam se, prikazati dobru partiju na debiju", istakao je Ćurguz.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt