Idol!

Hit fotka iz 2014. godine - Piksi mu bio idol, a nije ga gledao: Obožavao selektora, sad će igrati za njega i Srbiju!

Autor Bojan Jakovljević

Dragan Stojković Piksi završio je karijeru prije nego što se Mitrović rodio, ali je ipak ima presudan uticaj na mladog fudbalera.

Dragan Stojković Piksi
Izvor: MN PRESS - ARHIVA

Fudbalska reprezentacija Srbije dobija pojačanje, Dragan Stojković je na spisak za septembarske mečeve u Ligi nacija dopisao i ime Stefana Mitrovića (19), krilnog fudbalera Crvene zvezde. Ofanzivac koji je čak 17 godina živio u Kanadi prelomio je i izabrao Srbiju, a vjerovatno su ogromne zasluge za to pripale i samom Piksiju koji je bio uzor mladom fudbaleru.

Iako je Stefan Mitrović rođen kada je Dragan Stojković već završavao igračku karijeru, očigledno je Zvezdin fudbaler u dalekoj Kanadi odrastao slušajući priče o fudbalskom majstoru iz Niša. Piksi je godinama bio simbol Radničkog, Crvene zvezde, reprezentacije Jugoslavije i japanskog fudbala, pa je i mladi Mitrović u djetinjstvu naučio o kakvom se majsotru radi.

Njih dvojica će sada sarađivati u seniorskoj reprezentaciji Srbije, a zanimljivo je da je Stefan Mitrović prije čak devet godina okačio Piksijevu fotografiju na svoj fejsbuk nalog. Mladi fudbaler tada je imao samo 10 godina i trenirao je u kanadskim školama fudbala, ali je jasno da je idole tražio u srpskom fudbalu.

Podsjećamo, Stefan Mitrović rođen je u Kruševcu 2002. godine, a njegova porodica preselila se u Kanadu kada je on imao šest mjeseci. U Srbiju se vratio tek sa 17 godina, kada je potpisao za Radnički iz Niša, a dobre partije preporučile su ga Crvenoj zvezdi koja ga je ovog ljeta otkupila. Zanimljivo, takav fudbalski put imao je i Dragan Stojković pa ostaje da se vidi da li mladom Mitroviću sada slijede Olimpik iz Marseja, Verona...