NIŠTA NE VALJA

Agonija! "E, moj Vlahoviću, gdje si ti došao": Zvezdin dželat razbio Juventus, obrukali su se u Izraelu!

Autor Dragan Šutvić

Ne samo da bi Juventus mogao da ostane bez plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, nego je sada i Liga Evrope pod upitnikom.

Izvor: Profimedia

Juventus je u seriji katastrofalnih rezultata i nije uspio da se vrati na pravi put čak ni u Haifi, protiv "dželata Crvene zvezde".

Makabi je slavio 2:0 (2:0) u meču četvrtog kola Lige šampiona, ali ne samo da su došli do pobjede - nego su ostavili i bolji utisak protiv ponovo bledog tima Masimilijana Alegrija. Tako će se poslije još jedne apatične utakmice "stare dame" navijači pitati dvije stvari - prvo, kako je moguće da Alegri i dalje vodi Juventus, a drugo gdje je otišao Dušan Vlahović, pošto se čini da će ponovo biti pod paljbom iako ni za šta nije kriv.

Juventus je tako doživio četvrti poraz u posljednjih mjesec dana, a odigrali su tek osam utakmica, pa su na korak od eliminacije iz Lige šampiona, dok im je ugrožen i plasman u Ligu Evrope. Imaju samo tri boda do sada u grupnoj fazi, poput Makabija, a preostaju im utakmice sa Pari Sen Žermenom i Benfikom u kojima ćemo dobiti rasplet grupe.

Pobjedu izraelskom timu doneo je Omer Acili, fudbaler koji nije počeo mečeve sa Crvenom zvezdom zbog velike kontroverze tokom ljeta, a pogađao je u 7. i 42. minutu na asistencije Kornua i Pjeroa. Juventus je doživio još jedan problem na meču u Izraelu pošto je Anhel di Marija povrijeđen u ranoj fazi utakmice, dok njegova zamena Arkadijuš Milik nije mnogo toga promijenila u blijedom nastupu "stare dame".

Dušan Vlahović je odigrao svih 90 minuta i najbliži golu je bio u prvom poluvremenu kada je glavom probao da savlada Koena, koji je maestralno "izvukao" loptu iz gola, ali generalno kao i čitave sezone srpski napadač je dobio mali broj upotrebljivih lopti koje su mu neophodne da bi pogađao, kao u reprezentaciji Srbije.

Filip Kostić je ušao na poluvremenu i nije uspio da "razmrda" svoju ekipu, a vidjećemo da li će to učiniti potencijalni otkaz Alegriju koga za sada najviše čuva klauzula - Juventus će morati da mu plati 34 miliona evra ako ga otpusti.

Makabi - Juventus 1:0, Acili
Izvor: YouTube/Arena sport TV

Makabi - Juventus 2:0, Acili
Izvor: YouTube/Arena sport TV