NA METI

Srbin vrijedi više od 120 miliona! Predsednik kluba prodaje najboljeg vezistu svijeta: "Dao je i gol na Mundijalu!"

Autor Dragan Šutvić

Klaudio Lotito vjeruje da je srpski fudbaler najbolji vezni igrač na planeti i da vrijedi mnogo više.

Izvor: Anadolija/Evrim Aydın

Srbija je remizirala u drugom kolu Svjetskog prvenstva protiv Kameruna (3:3), a jedan od najboljih fudbalera u redovima "orlova" bio je Sergej Milinković-Savić. Odmah se javio predsjednik Lacija Klaudio Lotito, nije štedio pohvale na račun svog fudbalera, koji je i pored ozbiljne povrede zgloba postigao gol za 2:1. Uvjeren je da će taj pogodak i dobre igre da mu dodatno povećaju cijenu.

Poznat je Lotito u svijetu fudbala kao čovjek koji u svemu traži profit, a poslije odličnih partija Srbina vjeruje da cijena može da bude i veća od 120 miliona evra koliko je nedavno tražio za njega. "Pogodite koliko on sada vrijedi - postigao je pogodak na Svjetskom prvenstvu, sa povredom zgloba. On je najbolji vezista na svijetu" , ozareno je govorio Lotito.

Posljednje izjave povodom Sergejeve budućnosti u Laciju su ozbiljno zatresle Italiju, prvo se spominjao transfer u Juventus, koji je trenutno u velikim problemima. Kao druga opcija, Lotito planira ponudu za novi ugovor, a svakako je i njegovu cijenu zacementirao na 120 miliona evra.

Srbija predvođena Sergejom u petak od 20 časova igra ključni meč protiv Švajcarske, koji će dati odgovor da li "orlovi" mogu da se plasiraju u naredu fazu, a to se čeka još od 1998. godine. Lotito će sigurno gledati meč i trljati ruke, jer svaka nova bravura Srbina na Mundijalu, znači koji milion više na trenutnu cijenu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!