• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto Vanja i Sergej imaju dva prezimena?! Ovo niste znali o dva Piksijeva "orla" - postoji objašnjenje!

Autor Haris Krhalić

Dvojica srpskih fudbalera u koje selektor Dragan Stojković ima ogromno povjerenje privlače pažnju neobičnim prezimenom.

 Zašto Vanja i Sergej imaju dva prezimena Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Srbije spremni su za Mundijal u Kataru - na današnjem treningu svi su radili u grupi pod komandom Dragana Stojkovića, pa nacija nestrpljivo čeka četvrtak i prvi meč na turniru. Protivnik Srbije biće Brazil, a očekuje se da veoma važne uloge u tom meču imaju Vanja i Sergej Milinković-Savić.

Tokom prethodnih godinu i po dana obojica su se učvrstili u startnoj postavi nacionalnog tima, a mnogi navijači nacionalnog tima Srbije ne znaju jedan detalj o njima. Možete da pogodite zašto Vanja i Sergej imaju dva prezimena?

Razlog za ovu "anomaliju" u srpskom timu - odnosno jedine fudbalere sa dva prezimena - leži u činjenici da su Sergej i Vanja rođeni u Španiji! Njihov otac Nikola Milinković bio je profesionalni fudbaler koji je nakon igranja u domovini karijeru nastavio u Španiji. Tamo su se rodili sinovi, danas slavni fudbaleri. Pogledajte ih danas na treningu u Dohi:

Sergejevo mjesto rođenja je Ljeida, dok je Vanja došao na svijet u Orenseu. Po španskim pravilima, djeca dobijaju prezimena oba roditelja, pa su tako reprezentativci Srbije pored očevog Milinković nagrađeni i majčinim Savić. Inače, i majka dvojice "orlova" Miljana Savić bila je svojevremeno profesionalna sportistkinja. Ona se bavila košarkom, što je možda i to uticalo na visinu dvojice fudbalera.

Vanja je sa 202 centimetra  drugi najviši učesnik ovogodišnjeg Mundijala i inače jedan od najviših fudbalera u Evropi, dok je Sergej visok 192 centimetra, neobično mnogo za igrače koji igraju na njegovoj poziciji. Ipak, on je i pored toga veoma elegantan na terenu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC