• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koliko košta pivo u Kataru? Nećete vjerovati! MONDO u Dohi: Naplate papreno i još nas lažu - sipaju manje! (FOTO)

Autor Haris Krhalić

Posljednjih dana bilo je mnogo polemike o cijenama u Kataru, a navijači su uglavnom razočarani onim što vide. Pogotovo kada im sipaju manje piva nego što su im obećali, a sve po paprenoj cijeni! /od reportera MONDA iz Katara Milutina Vujičića/

 Cijene piva i hrane u Kataru Izvor: MONDO/Milutin Vujičić/Profimedia/Twitter/screenshot

Ako kojim slučajem poranite u Dohi i poželite da vidite navijače, kojih je navodno došlo stotine hiljada u Katar, teško da ćete imati sreće. Sve do 14 časova po lokalnom vremenu nije bilo žive duše u fan-zoni (više je bilo policajaca), smještenoj na vrlo prometnoj lokaciji u Dohi, pošto su se možda mnogo oporavljali od "spektakularnog" otvaranja turnira utakmicom Ekvadora i Katara. Šalu na stranu, realnije je da su kasnije pošli na mjesto okupljanja svih navijača zbog jakog sunca i ne tako pozitivnih priča koje su ovih dana stizale iz trenutne "prestonice fudbala".

A ako ih nije "opalilo sunce", onda jesu cijene koje su ih zatekle po dolasku u zvaničnu prodavnicu FIFA u kojoj nije bilo srpske opreme, odnosno po pogledu na menije štandova na kojima se prodaje hrana i piće - čak i pivo. "Lažu nas, pokažu vam jedno pivo, pa vam posluže u čaši", rekao nam je ogorčeni Meksikanac koji je kupio čašu alkoholnog okrepljujućeg napitka za 30 katarskih rijala, odnosno nešto više od 15 KM.

Parče pice (site, ne tako sjajnog ukusa) košta takođe oko 15 KM, a juneći burger je nešto skuplji i koštaće vas 25 KM i dodatnog čekanja u redu. Za slične cijene možete da dobijete i cezar salatu, odnosno grčku salatu koja je prethodnih dana postala viralna na društvenim mrežama jer su porcije male. Sendviče možete da dobijete za oko 20 KM. Pogledajte kako izgleda hrana koju možete da kupite u Kataru:

Sudeći po tome da u prodavnicama i nema ovakve hrane, ne čudi što su brojni navijači ovdje čak i doručkovali, a prijalo im je i da "ohlade" grlo pivom i zagriju se za večerašnje utakmice. Zato su najbrojniji Holanđani, Amerikanci, Englezi...

"Koliko košta? Pica i dva pića su izašla 85 rijala 45 KM)... Nemam pojma koliko je to, mislim da nije mnogo", rekla nam je jedna Engleskinja kojoj su cijene izgleda povoljne, dok su navijači iz Afrike uglavnom negodovali što je Svjetsko prvenstvo nikad skuplje.

Izvor: Fonet/AP/Petr David Josek

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC