• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skandal na Mundijalu - Belgija mora da mijenja dresove! FIFA donijela odluku, izbacuje se jedan detalj sa opreme!

Autor Haris Krhalić

Nevjerovatno je da se ovakva situacija događa na turniru koji je već počeo, nekoliko mjeseci nakon što je Belgija predstavila obje garniture dresova.

 Belgija mora da promijeni dres u Kataru Izvor: Profimedia/BELGA PHOTO/VIRGINIE LEFOUR

Nakon što se na Svetskom prvenstvu u Kataru pojavio prvi skandal u vidu "pobune" 10 reprezentacija, ne smiruje se situacija na Mundijalu. FIFA je prvo donijela odluku kojoj su svi morali da se povinuju - na to je reagovala lijepa novinarka Aleks Skot, a sada je svjetska kuća fudbala posebno udarila na jednu reprezentaciju. Dan nakon početka turnira Belgija je dobila naređenje da promijeni dresove, navode britanski mediji!

Kako prenosi ugledni "Independent", ovaj slučaj nema nikakve veze sa kapitenskim trakama oko kojih su nastali problemi prethodnih dana, ali veze sa riječju ljubav! Kapiteni su pokušavali trakama da pokažu kako je ljubav ista za sve, a riječ "ljubav" nalazi se i na gostujućem dresu reprezentacije Belgije. I moraće da bude uklonjena, kaže FIFA.

Kontroverzna odluka dolazi samo dva dana pred početak turnira za Belgijance. Oni će u prvom meču igrati protiv Kanade, ali je već sada jasno da na turniru neće moći da nose dresove koje su ponijeli u Dohu. Pitanje je da li Adidas ima dovoljno vremena da im napravi novu opremu u tako kratkom roku...

Po inforamcijama do kojih su došli novinari, odluka FIFA neće se ni dovoditi u pitanje. Belgijanci sa dresova moraju da uklone riječ ljubav sa unutrašnje strane kragne, iako ona ne implicira na prava LGBT+ zajednice.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC