• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbi u polufinalu Svjetskog prvenstva, a ako se sretnemo... Hrvati oduševljeni "orlovima", ovo ih nervira u Kataru!

Autor Haris Krhalić

Polako u Katar stižu i navijači sa prostora bivše Jugoslavije, a rijetki među njima koje smo vidjeli drugog dana Svjetskog prvenstva su Vinko i Fran. /od reportera MONDA Milutina Vujičića iz Katara/

 Navijači Hrvatske o Srbiji u Kataru Izvor: MONDO/MILUTIN VUJIČIĆ

Gdje god da se okrenete u glavnoj FIFA fan-zoni vidjećete dres Argentine, Brazila, Holandije, Meksika, pa čak Velsa i SAD. A da biste čuli "naški", pošteno morate da se pomučite... I poslije dva sata lutanja među navijačima koji su tražili okrepljenje, hranu i sportsku opremu, konačno smo primjetili bar dres Hrvatske. Obukli su ga stariji Fran i nešto mlađi Vinko Dujmović, koji su u Dohu doputovali ovog ponedjeljka u ranim jutarnjim časovima i spremni su da bodre svoju reprezentaciju na startu Svjetskog prvenstva protiv Maroka (23. novembar).

Čim smo im pritrčali, i oni su uzdahnuli "konačno, neko naš", a kada smo im objasnili da ipak "nismo njihovi", nego iz Srbije, nisu se razočarali - dovoljno im je bilo da čuju jezik koji nije "kvarljiv engleski".

"Jutros u pet ujutru smo stigli avionom, ali sve u svemu je u redu za sada. Malo je pretrpano možda. Dobro smo prošli, noć je sto evra i u pustinji smo. Već je napeta situacija, spremamo se... Nema još puno naših navijača, tek stižemo i biće nas dve-tri hiljade navijača Hrvatske", rekao nam je Vinko kome se ne sviđa preveliki broj volontera koji su na svakom koraku, ali skoro nikada nemaju informaciju koja vam treba.

"Malo su prekruti, vidi se na njima, ponavljaju se, samo nas usmjeravaju. Hajde lijevo, hajde desno...".

I dok je samo Andrej Kramarić danas poručio da će "Svjetsko prvenstvo da gori", navijači reprezentacije Hrvatske su više nego zadovoljni onome što su do sada vidjeli od Srbije.

"Mi imamo iskustvo, vi možda nešto i napravite na turniru, vidjećemo. Srbija bi mogla do polufinala...", rekao je Vinko dok je Fran dobacio "sigurno prolaze grupu". "Sreća je glavni faktor, tako je nama pomogla prethodnom Svjetskom prvenstvu. Mi se nadamo jedno bolje mjesto nego prošlo Svjetsko prvenstvo. Neminovno je da Srbija i Hrvatska negdje nađu u Kataru, pa nek bolji pobijedi", završili su raspoloženi hrvatski navijači prije šopinga gdje neće pronaći hrvatsku, ni srpsku opremu.

Pogledajte

01:52
Hrvati o Srbiji u Dohi
Izvor: MONDO/Milutin Vujičić
Izvor: MONDO/Milutin Vujičić

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC