• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako jedno nije penal, a drugo jeste?! O ovoj odluci sudije u Kataru će se pričati!

Autor Haris Krhalić

Glavni sudija meča između Engleske i Irana, Rafael Klaus, donio je veoma diskutabilnu odluku, o kojoj se isprva malo pričalo.

 Sudijske odluke na meču Engleske i Irana Izvor: Profimedia

Na prvoj utakmici programa u ponedjeljak na Mundijalu vidjeli smo osam golova. Reprezentativci Engleske su se raspucali i lako pobijedili Iran, rezultatom 6:2. Napetost se nije osjećala u toku meča, ali jedna situacija je naljutila navijače "Albiona", iako je njihov tim slavio više nego ubjedljivo.

U osmom minutu utakmice, nakon kornera, defanzivac Engleske reprezentacije, Hari Megvajer, vidno je bio povučen za dres u kaznenom prostoru nakon čega je pao. Glavni sudija Rafael Klaus (Brazil) i sudije iz VAR sobe su se nakon konsultacije usaglasili da start nije toliko grub da bi se sudio jedanaesterac.

Englezi su lako došli do ubjedljive prednosti i nekako se zaboravio taj momenat iz prvog dijela meča, da bi pred sam kraj utakmice u desetom minutu nadoknade, sudija bio ponovo pozvan iz VAR sobe da pogleda situaciju iz šesnaesterca vicešampiona Evrope. Brzo je dosuđen penal bez obzira što je povlačenje za dres bilo jedva vidljivo, a intezitet prekršaja ni nalik onom iz osmog minuta susreta. Mehdi Taremi je bio precizan i krajnji rezultat na utakmici je bio 6:2.

Pogledajmo ovaj slučaj kao odvojen i ne uzimajmo u obzir rezultat meča u tom trenutku, pošto su pravila identična za sve u svakom trenutku bez obzira na rezultat. Postavlja se legitimno pitanje - da li je u ovoj situaciji sudija napravio grešku? Kako prva situacija nije jedanaesterac, a druga vrlo lako jeste?

Danas je na programu i druga utakmica grube B u kojoj su pored Engleske i Irana reprezentacije SAD-a i Velsa koje će se sastati u 20.00. Reprezentacija Srbije igraće protiv Brazila u četvrtak 24. novembra u 20.00. Pogledajte slike sa utakmice između Engleske i Irana.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC