• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Došli na fudbal, pa počistili stadion: Njihov tim nije igrao, ali su bacili svaki komad smeća sa tribina!

Autor Haris Krhalić

Fudbalski navijači Japana posljednjih godina su izgradili neobičnu reputaciju, zna se da će uvijek stadion ostaviti u besprijekornom stanju.

 Navijači Japana očistili tribine Izvor: Twitter/Football__Tweet/printscreen

Na Svetskom prvenstvu u Kataru do sada smo vidjeli nekoliko skandala, pa između ostalog i odlazak domaćih navijača sa stadiona pola sata prije kraja utakmice. Razočarani rezultatom protiv Ekvadora spakovali su se i krenuli ka svojim domovima, ali je bilo i onih koji su ostali na stadionu. Iako reprezentacija Japana nije igrala prvog dana turnira, njihovi navijači postali su hit!

Nakon meča Katara i Ekvadora, Japanci su očistili smeće na svim tribinama stadiona! Ovaj potez izazvao je šok domaćih ljubitelja fudbala, koji su prizor snimali i kačili na društvene mreže. Jedan od njih uspio je i da popriča sa nekoliko navijača iz Japana, koji su mu otkrili da to ne rade zbog popularnosti ili snimaka na društvenim mrežama, već samo zato što je čišćenje dio kulture.

"Japanci za sobom ne ostavljaju smeće", rekla je jedna navijačica fudbalske reprezentacije Japana dok je zajedno sa sunarodnicima uklanjala smeće sa tribina. Japanci su još jednom pokazala da su veoma dobro organizovani jer su u rukama imali velike kese za đubre, u koje su mogli da natovare sve što je bilo potrebno kako bi tribine stadiona u Dohi bile čiste. Pogledajte kako su radili: 

Sličnu situaciju vidjećemo na stadionima i kada bude igrala reprezentacija Japana. Tim sa istoka Azije nalazi se u grupi u veoma teškoj grupi sa Španijom, Nemačkom i Kostarikom. Prvi meč na turniru odigraće 23. novembra na stadionu Kalifa, a protivnik će im biti selekcija Njemačke. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC