Fudbal

Ovo niste vidjeli - evo zašto su se Argentinci unosili u lice Holanđanima!

Autor Dragan Šutvić

Kamera koja je penale snimala iz ptičije perspektive uhvatila je razlog zbog koga su Argentinci poslije meča slavili pobjedu "u lice" Holanđanima.

Izvor: Profimedia/ANP KOEN VAN WEEL

Vidjeli smo 16 žutih, jedan crveni karton, mnogo sukoba, četiri gola u regularnom dijelu, povike na regularnost meča i na kraju penale u meču Argentine i Holandije u četvrtfinalu Mundijala. Gotovo sve što je moglo da se vidi! 

Ali ono što u prenosu nije moglo da se vidi je kako su holandski fudbaleri provocirali Argentince tokom jedanaesteraca. Prije penala koji je promašio Enco Fernandez prvo su za mladim vezistom išli igrači Holandije i provocirali ga, a onda mu je nešto dobacio i Vout Veghorst, napadač Holandije koji se vraćao na svoju polovinu nakon što je izveo jedanaesterac.

Kada je promašio cijeli tim Holandije je potrčao da provocira defanzivnog vezustu "Gaučosa", a onda su kod sljedećeg penala na isti način provocirali i Lautara Martineza. Pogledajte kako:

Ipak, nije im uspjelo! Lautaro je penal pogodio i odveo Argentinu u polufinale koje će "gaučosi" igrati sa Hrvatskom. Ali tu nije bio kraj sukobima. Posluhe meča se oglasio i Luj Van Gal. Njemu je nakon utakmice prišao golman Argentine i odgovorio mu na provokacije. 

"Pomalo pričam španski, a poslije meča mi je prišao golman Argentine i rekao da sam previše govorio", otkrio je Van Gal. 

Nakon svega Argentinci su prošli dalje i to burno proslavili pred očima Holanđana, a sada se vidi da su imali i zbog čega, očigledno je to bila "osveta" za sve provokacije tokom meča. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!