Fudbal

Edin Džeko o uspjehu Hrvatske: Svaka čast momcima, ovo ne može biti slučajnost

Autor Haris Krhalić

Kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko pohvalio je "vatrene".

Izvor: Anadolija/Elman Omić

Pobjeda hrvatske reprezentacije protiv Brazila na penale 4:2 (1:1) glavna je tema u regiji, ali i u cijelom svijetu. Ekipa Zlatka Dalića izbacila je prvog favorita turnira i drugi put zaredom ušla u polufinale Mundijala. Hrvatskoj reprezentaciji čestitke dolaze sa svih strana, a u kratkom razgovoru za Index čestitao joj je i Edin Džeko.

"Još jedno polufinale Svjetskog prvenstva ne može biti slučajnost. Hrvatska je još jednom pokazala da je velika momčad, a protiv Brazila je pokazala taj svoj karakter, snagu i zrelost koje imaju samo velike ekipe. Nitko nije vjerovao u pobjedu Hrvatske i zato je još slađa", rekao je Džeko za Index.

Kapiten bh. reprezentacije nije htio izdvajati pojedince u redovima Hrvatske koji su bili najbolji sinoć.

"Momcima skidam kapu, svaka im čast. Tko je bio najbolji? U ovakvim pobjedama ne treba izdvajati pojedince jer ovakve utakmice dobivaju timovi. Svaki igrač Hrvatske bio je na najvišem nivou. U polufinalu očekujem još jedan spektakl. Nema tu više favorita, svi koji dođu do polufinala moraju vjerovati da će postati šampioni", zaključio je nabolji strijelac naše reprezentacije svih vremena.