Fudbal

Mbape pisao ISTORIJU, Pari Sen Žermen ovo još nije doživio! "Sveci" pokazali snagu na AMATERIMA!

Autor Dragan Šutvić

Najbolji francuski fudbaler nije mogao da se zaustavi.

Izvor: Profimedia

Pari Sen Žermen pobijedio je šestoligaša Pej De Kasel 7:0 (4:0) u utakmici Kupa Francuske, a nezadrživi Kilijan Mbape dao je čak pet golova protiv tima formiranog 2018. godine. U jednom od najprestižnijih nacionalnih kup-takmičenja na svijetu, najbolji francuski fudbaler oborio je lični rekord, jer nikad nije toliko puta pogodio u zvaničnoj utakmici.

Meč je odigran na stadionu Lansa, gdje je reprezentacija SR Jugoslavije odigrala nezaboravni meč protiv Njemačke 1998, kada su Peđa Mijatović i Dragan Stojković doveli "plave" nadomak istorijske pobjede, ali su onda "panceri" ipak izvukli remi - 2:2. Meč je obilježilo i isključenje Siniše Mihajlovića zbog pljuvanja Jensa Jeremisa.

Baš na tom stadionu i na tom terenu, za PSŽ su u ponedjeljak protiv šestoligaša igrali asovi i bili su veoma inspirisani, pa je strijelac bio i Nejmar, a jedan pogodak dao je i Karlos Soler. Zanimljivo je i to da je Mbape postao prvi igrač pariskog kluba koji je postigao pet golova u jednoj zvaničnoj utakmici.

PSŽ osvojio je Kup Francuske čak šest puta u posljednjih osam godina, a u tom periodu trofej im je izmakao 2019, kada ga je podigao Ren i prošle, 2022, kada je osvajač bio Nant.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!