Fudbal

"Željo" RAZOČARAN odnosom Veleža - oglasio se saopštenjem: Izašli smo im u susret kod evro-mečeva i bili PRAVI domaćini!

Autor Dragan Šutvić

Sarajevski premijerligaš oglasio se nakon odluke svojih navijača da ne putuju na utakmicu u Vrapčiće.

Izvor: Promo/The Maniacs

Prva utakmica polufinala Kupa BiH između Veleža i Željezničara, zakazana za srijedu od 20.30 časova na stadionu u Vrapčićima, proteći će bez gostujućih navijača.

Naime, najvatrenije pristalice sarajevskog kluba oglasile su se saopštenjem, u kojem je podvučeno da "neće dozvoliti da budu tretirani kao životinje", s obzirom na to da je za njih na stadionu predviđen svojevrsni "kavez".

Iz mostarskog kluba su reagovali navodima da u uslovima za gostujuće navijače ne vide ništa sporno i da je sve rađeno uz primjedbe Nihada Hodžića, eksperta za infrastukturu FS BiH.

Na kraju se saopštenjem oglasio i sam sarajevski klub, koji je naveo da Mostarci nisu udovoljili zahtjevu Željezničara za ustupanjem pet posto kapaciteta stadiona, kako bi Manijaci mogli da prisustvuju utakmici.

Saopštenje Željezničara prenosimo u cjelosti.

"FK Željezničar obavještava javnost da je danas predstavnik Kluba obavio razgovore sa rukovodstvom FK Velež, a u vezi sa dolaskom i smještajem naših navijača na utakmici polufinala Kupa BiH.

Klub je tražio od kluba domaćina da ustupi 5% kapaciteta na normalnoj tribini jer smatramo da su uslovi na improvizovanoj platformi namijenjene za gostujuće navijače sramni.

FK Velež nije pozitivno odgovorio na naš zahtjev i izražavamo veliko nezadovoljstvo i razočarenje stavom rukovodstva mostarskog kluba s kojim smo u posljednjih nekoliko godina imali jako dobru saradnju.

Takođe, podsjećamo da smo FK Velež izašli u susret prilikom odigravanja evropskih utakmica na našoj Grbavici gdje smo pokazali šta znači biti pravi domaćin.

Fudbal se igra zbog navijača i svi navijači u BiH zaslužuju normalne uslove za bodrenje svog kluba", navedeno je iz sarajevskog kluba.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!