Ponuda!

ZVEZDA NEĆE ZAUVIJEK DA ČEKA - BAHAR IMA KRATAK ROK? Crveno-bijeli traže trenera, Izraelac mora da odgovori na ponudu!

Autor Bojan Jakovljević

Izraelski stručnjak mogao bi već tokom naredne nedjelje da pristane na sve uslove.

Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Crvena zvezda je u potrazi za novim trenerom, a najozbiljniji kandidat za klupu srpskog šampiona je Izraelac Barak Bahar. Već neko vrijeme spekuliše se o dolasku aktuelnog trenera Makabija iz Haife u Beograd, a sve je krenulo od informacija i fotografija do kojih su došli izraelski mediji - delegacija Crvene zvezde fotografisana je na sastanku sa talentovanim stručnjakom. Očigledno Zvezda želi Bahara, ali neće dozvoliti "zavlačenje".

Kako prenosi portal "One", crveno-bijeli su treneru postavili ultimatum. Barak Bahar ima rok do početka sljedeće nedjelje da se izjasni o ponudi sa stadiona "Rajko Mitić" i tako barem usmeno pristane da naredne sezone predvodi crveno-bijele u grupnoj fazi Lige šampiona! U tekstu ovog portala navodi se da Makabi iz Haife i dalje nije odustao da Bahara kojeg žele na klupi i tokom naredne sezone.

Ipak, Crvena zvezda ima jasnu prednost u odnosu na tim iz Haife. Srpski šampion ima obezbijeđenu grupnu fazu Lige šampiona i samim tim može da "ispunjava želje" novom treneru, koji je na klupi Makabija već dostigao zenit. Trenutno ide ka trećoj tituli u nizu, već je igrao Ligu šampiona i sve je manje izazova koje može da postavi pred sebe.

Sa druge strane, dokazivanje u Crvenoj zvezdi moglo bi da bude odskočna daska ka nekoj ekipi iz Zapadne Evrope, pa možda čak i Top 5 lige. Posebno će to biti ostvarivo ukoliko srpski šampion naredne sezone kroz Ligu šampiona izbori evropsko proljeće, što se sve glasnije čuje po hodnicima stadiona kao cilj za sezonu 2023/24. Samo učešće u grupnoj fazi nije dovoljno veliki izazov ni za Crvenu zvezdu ni za Baraka Bahara, koji je prethodne sezone upravo sa stadiona "Rajko Mitić" odveo Makabi iz Haife u grupu sa Benfikom, PSŽ-om i Juventusom.