Fudbal

PRAVIMO TIM ZA LIGU ŠAMPIONA, VEĆ SMO POTPISALI DVOJICU! Zvezdan Terzić i Mitar Mrkela se javili nakon osvojene titule!

Autor Dragan Šutvić

Rukovodstvo Crvene zvezde o uspjehu u Superligi i planovima za sljedeću sezonu.

Izvor: MN PRESS

Nakon što je Crvena zvezda osvojila titulu, šestu u nizu, i plasirala se u grupnu fazu Lige šampiona, oglasio se generalni direktor crveno-bijelih, Zvezdan Terzić. Ocijenio je da je Zvezda osvojila "najubjedljiviju" titulu, podsjetio da je aktuelna generacija Zvezde ispisala istoriju i da ima šansu da piše njene nove stranice.

"Ovo je najubjedljivija titula u istoriji Crvene zvezde i srpskog fudbala i vjerujem da su zvezdaši ponosni na ostvaren rezultat. Pričali smo i pred početak takmičarske godine da je ovo istorijska sezona, jer će prvak Srbije, zahvaljujući koeficijentu koji je najvećim dijelom zasluga upravo nas, ići direktno u Ligu šampiona. Postavili smo osvajanje titule kao imperativ na početku ljetnih priprema 2022. godine, svjesni da neće biti lako i da je ulog nikad veći. Ponosan sam što smo uspjeli da postanemo prvaci Srbije, još u aprilu, praktično mjesec dana prije završetka sezone i što smo prvi siguran učesnik Lige šampiona za narednu sezonu. Pred nama je još šest utakmica u prvenstvu koje ćemo shvatiti maksimalno ozbiljno sa ciljem da nastavimo da pobjeđujemo, a takmičimo se i u Kupu Srbije. Aktuelna generacija je osvajanjem šeste uzastopne titule već ispisala istoriju, a to bi mogla da učini i osvajanjem treće u nizu duple krune. Već sada marljivo radimo na konstrukciji tima za Ligu šampiona, tako da ćemo spremno dočekati ljetne pripreme, kao i obaveze koje ćemo imati u najvećem klupskom takmičenju", rekao je Terzić.

Oglasio se i sportski direktor Zvezde, Mitar Mrkela, podsjetivši da su već dogovoreni dolasci dvojice igrača, jer je potpisao i novi napadač, Nigerijac Piter Olajinka iz Slavije iz Praga, kao i reprezentativac Novog Zelanda srpskog porijekla, vezista Marko Stamenić iz Kopenhagena.

"Nema sumnje da je ovo jedna od najvažnijih titula u istoriji Crvene zvezde i ponosan sam što smo je osvojili. Već u aprilu smo uspjeli da postanemo prvaci Srbije i plasiramo se u Ligu šampiona, prvi u Evropi, što dovoljno govori o tome koliko smo bili uspješni. Naravno, ne zaustavljamo se ovdje, jer želimo i da osvojimo Kup Srbije, te da se odlikujemo trećom duplom krunom u nizu, a ujedno radimo i na sklapanju tima koji će nas predstavljati u Ligi šampiona. Već smo realizovali dva velika posla, s obzirom da smo bez obeštećenja potpisali Olanjinku i Stamenića, a nema sumnje da ćemo nastaviti u tom maniru, sve sa ciljem dodatnog ubrzavanja i podmlađivanja Zvezde. Želimo da zvezdaši uživaju u modernom fudbalu, to je naš cilj".

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!