Fudbal

Fudbal u sjenci velikog bola i tuge: Saučešće Partizana žrtvama: "Da se ovako nešto nikad ne ponovi"

Autor Bojan Jakovljević

U Partizanu je održana konferencija povodom važne utakmice, a prije toga je poštovan dan žalosti.

Izvor: Youtube/FK Partizan Beograd

Nakon dva masakra u Beogradu i okolini Mladenovca, fudbalski timovi nastavljaju učešće u Superligi, mada je jasno da je pažnja bilo koga u Srbiji prethodnih dana teško mogla da bude usmjerena na sport. O tome je uoči konferencije povodom utakmice Partizan - Novi Pazar (ponedjeljak, 20 časova), u uvodu ispred kluba govorila portparolka FK Partizan, Biljana Obradović.

"Iskoristila bih priliku da ispred FK Partizan još jednom iskažem saučešće, bol i tugu usljed nemilih događaja i da pošaljem saosjećanje porodicama žrtava stradalih u dosad neviđenom masakru u Osnovnoj školi 'Vladislav Ribnikar' u Beogradu i u mjestu Malo Orašje nadomak Beograda. Nadamo se da se ovako nešto nikad više neće desiti, a da će ljubav i empatija postati nešto što će nastaviti da bude normalno ne samo u školskim klupama i dvorištima, već i kada govorimo o sportskim terenima i sportskim centrima. Neka im je vječna slava i hvala", rekla je ona.

Potom je tema konferencije bila utakmica crno-bijelih, o kojoj je govorio trener Igor Duljaj. Partizan dočekuje taj meč sa imperativom pobjede u sklopu tijesne trke za plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.

"Dolaze u za njih nezgodnom trenutku, mislim da im je ovo peti trener u sezoni i teško mogu da se uklope u sistem novog trenera kad se toliko mijenja. Ima tu par igrača koji su bili u Partizanu, Momčilović i Stanojlović, koji će imati veliku motivaciju da se pokažu. Ako pogledamo i kroz blisku istoriju, dosta igrača koji su bili pa otišli u druge klubove bili su kobni za Partizan, Nikolić u Spartaku i Vojvodini, Ivanović u Čukaričkom, Gigić... Da ne nabrajam, sve je moguće. Važno je da moj tim poslije TSC-a nije poletio, da čvrsto stoji na zemlji, odlično treniraju i želim da budemo fokusirano smo na svoj tim u ovom trenutku", rekao je Duljaj.

Partizan neće moći da računa na nekoliko igrača, jer Nemanja Jović, Slobodan Urošević i Siniša Saničanin propuštaju utakmicu zbog kartona, Kvinsi Menig možda ne zaigra zbog povrede kao i Samed Baždar.

"Nemam šta da krijem. Čekam da se završi današnji trening, da bih mogao da vidim na koga mogu da računam", rekao je Duljaj.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt