• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FK Partizan zvanično istupio iz sportskog društva: Nezakonito, protivustavno, neovlašćeno

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

FK Partizan se oglasio saopštenjem nakon pokušaja uvođenja prinudne uprave u klub od strane sportskog društva.

 Saopštenje FK Partizan protiv prinudne uprave Izvor: MN PRESS

Nakon pokušaja sportskog društva Partizan da uvede prinudnu upravu u FK Partizan i odbijanja fudbalskog kluba da je prihvati, klub iz Humske se oglasio saopštenjem. U njemu se navodi da se nastavlja kontinuitet pravnog nasilja, kao i da je pokušaj uvođenja prinudne uprave odbijen sa indignacijom. 

Takođe se navodi da su ispunjeni svi uslovi za istupanje FK Partizan iz JSD Partizam. Saopštenje prenosimo u cjelosti: 

"Pravna komisija fudbalskog kluba Partizan koristi priliku da se ovim putem obrati javnosti sa sledećim Saopštenjem, a sve povodom odluke tzv. Upravnog odbora JSD Partizan o raspuštanju Uprave i razrešenju zastupnika i imenovanju privremene uprave i zastupnika FK Partizan od 03.05.2023. godine. Pomenutom Odlukom napravljen je kontinuitet pravničkog nasilja, koje je započelo održavanjem neformalnog sastanka dana 12.09.2022. godine, na kom su na potpuno nezakonit način izabrana novi tzv. Upravni odbor JSD Partizan, novi tzv. generalni sekretar i novi tzv. predsednik JSD Partizan, a što je za posledicu imalo pokretanje jednog krivičnog i tri parnična postupka, čiji je predmet utvrđivanje ništavosti odluka tzv. Uprave JSD Partizan, kao i delovanja sa očiglednim elementima bića krivičnog dela od strane tzv. Predsednika JSD ''Partizan''.

Posebno je žalosno što u bolnim trenucima dok duboko saosećamo zbog tragedije, koju je izazvalo svirepo i bezumno ubistvo, danas u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu.

Zbog toga sa velikom indignacijom primili smo informaciju o pokušaju uvođenja navodnih privremenih mera u FK Partizan od strane nelegalne i samozvane grupe ljudi, koja se predstavlja kao rukovodstvo JSD Partizan. Pored toga, što je za FK Partizan navedeni pokušaj nevažeći i nezakonit, proizvodi i iskreno žaljenje, nevericu i stid, što dolazi iz redova pojedinih delova naše slavne sportske porodice.

On označava nastavak nezakonitog, protivstatutarnog i neovlašćenog postupanja pomenute, samozvane grupe ljudi, koja se nameće, kao rukovodstvo JSD Partizan. Donošenjem gore navedene Odluke od 03.05.2023. godine pogažena su osnovna načela Statuta, na kojima počiva funkcionisanje JSD Partizan, a koja su sublimirana u članu 1 Statuta JSD Partizan, koji propisuje da je JSD Partizan dobrovoljna, nevladina, nepolitična i neprofitna organizacija u oblasti sporta, osnovana, kao sportsko društvo, radi uređivanja i ostvarivanja zajedničkih ciljeva i interesa udruženih sportskih organizacija, kao i zajedničkog nastupanja u oblasti sporta.

Pravnu komisija FK Partizan koji sačinjavaju ugledni pravnici iz različitih oblasti prava, koja je u svom radu do detalja upoznata sa kompletnom pravnom problematikom i koja se u svom radu isključivo rukovodi pravničkim i na zakonom utvrđenim načelima, smatramo:

- da je svaka odluka doneta od strane tzv. Uprave JSD Partizan nezakonita i da ne može proizvoditi nikakva pravna dejstva,

- da su lica koja su učestvovala u donošenju ovakvih odluka postupala potpuno nezakonito i nesavesno,

- da je Agencija za privredne registre postupajući po registracionim prijavama nažalost pravno osnažila nelegalne odluke tzv. Uprave JSD Partizan.

Na osnovu gore navedenog na sednici koja je održana 3.5.2023.godine, Skupština FK Partizan je konstatovala da su ispunjeni uslovi za stupanje na snagu Odluke o istupanju FK Partizan iz JSD Partizan. Takođe je konstatovano da su odluke o razrešenju svih lica u FK Partizan ništave i da ne proizvode pravno dejstvo, te je Skupština svim organima FK Partizan potvrdila mandate.

Imajući u vidu sve gore navedeno, Pravna komisija FK Partizan najstrože osuđuje ovakvo nesavesno i nezakonito postupanje lica koja se predstavljaju kao tzv. Uprave JSD Partizan i na takav način direktno urušavaju višedecenijski ugled jednog od najtrofejnijih Sportskih društava na svetu, pa s tim u vezi ukazujemo da su za mere koje se preporučuju kroz opisani pokušaj isključivo nadležni sudovi pod unapred propisanim uslovima i da nikad neće moći da budu primenjene, ako su rezultat bilo čije samovolje", navodi se u opširnom saopštenju. 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC