• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fudbal u sjenci velikog bola i tuge: Saučešće Partizana žrtvama: "Da se ovako nešto nikad ne ponovi"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

U Partizanu je održana konferencija povodom važne utakmice, a prije toga je poštovan dan žalosti.

 Igor Duljaj najavio meč FK Partizan Novi Pazar Izvor: Youtube/FK Partizan Beograd

Nakon dva masakra u Beogradu i okolini Mladenovca, fudbalski timovi nastavljaju učešće u Superligi, mada je jasno da je pažnja bilo koga u Srbiji prethodnih dana teško mogla da bude usmjerena na sport. O tome je uoči konferencije povodom utakmice Partizan - Novi Pazar (ponedjeljak, 20 časova), u uvodu ispred kluba govorila portparolka FK Partizan, Biljana Obradović.

"Iskoristila bih priliku da ispred FK Partizan još jednom iskažem saučešće, bol i tugu usljed nemilih događaja i da pošaljem saosjećanje porodicama žrtava stradalih u dosad neviđenom masakru u Osnovnoj školi 'Vladislav Ribnikar' u Beogradu i u mjestu Malo Orašje nadomak Beograda. Nadamo se da se ovako nešto nikad više neće desiti, a da će ljubav i empatija postati nešto što će nastaviti da bude normalno ne samo u školskim klupama i dvorištima, već i kada govorimo o sportskim terenima i sportskim centrima. Neka im je vječna slava i hvala", rekla je ona.

Potom je tema konferencije bila utakmica crno-bijelih, o kojoj je govorio trener Igor Duljaj. Partizan dočekuje taj meč sa imperativom pobjede u sklopu tijesne trke za plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.

"Dolaze u za njih nezgodnom trenutku, mislim da im je ovo peti trener u sezoni i teško mogu da se uklope u sistem novog trenera kad se toliko mijenja. Ima tu par igrača koji su bili u Partizanu, Momčilović i Stanojlović, koji će imati veliku motivaciju da se pokažu. Ako pogledamo i kroz blisku istoriju, dosta igrača koji su bili pa otišli u druge klubove bili su kobni za Partizan, Nikolić u Spartaku i Vojvodini, Ivanović u Čukaričkom, Gigić... Da ne nabrajam, sve je moguće. Važno je da moj tim poslije TSC-a nije poletio, da čvrsto stoji na zemlji, odlično treniraju i želim da budemo fokusirano smo na svoj tim u ovom trenutku", rekao je Duljaj.

Partizan neće moći da računa na nekoliko igrača, jer Nemanja Jović, Slobodan Urošević i Siniša Saničanin propuštaju utakmicu zbog kartona, Kvinsi Menig možda ne zaigra zbog povrede kao i Samed Baždar.

"Nemam šta da krijem. Čekam da se završi današnji trening, da bih mogao da vidim na koga mogu da računam", rekao je Duljaj.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC