Majstor!

E, ovako se slavi titula - NAVIJAČ NAPOLIJA ODUŠEVIO EVROPU: Čekao 33 godine, pa digao avion iznad grada!

Autor Bojan Jakovljević

Fantastičan potez navijača koji je znao kako će svi primijetiti njegovu radost.

Izvor: Twitter/flightradar24/printscreen

Fudbaleri Napolija osvojili su titulu u Seriji A, a navijači ovog kluba čekali su pune 33 godine da se to ponovo desi. Radost na ulicama Napulja bila je nevjerovatna, a jedan od fanova tima sa juga Italije posebno se istakao. On je pronašao kreativan način da pokaže ljubav prema klubu - aviončićem dvokrilcem kružio je iznad zaliva dok nije napravio klupski grb!

Satelitski snimci njegovog leta pokazuju koliko je truda uložio kako bi sve ispalo fantastično i kako bi se danima pričalo o načinu na koji je on proslavio novu titulu voljenog kluba. Potelio je sa lokacije sjeverno od grada, zaobišao ga u širokom luku i onda na njegovoj južnoj strani, iznad zaliva, iscrtao sve što je htio. Pogledajte:

Podsjećamo, Napoli je tokom čitave sezone u Seriji A bio veoma ubjedljiv. Nakon 34 kola imaju čak 83 boda, najboljeg strijelca lige Viktora Osimena (23 pogotka) i dabl-dabl Kviču Kvaratskeliju (12 golova, 10 asistencija), po mnogima najboljeg igrača lige. U kompletnom prvenstvu imaju samo tri poraza, a da su u posljednje vrijeme pobjeđivali Veronu, Salernitanu i Udineze mogli bi da maštaju i o sezoni sa više od 100 bodova!