Fudbal

Sloga povela nakon 120 sekundi, pa se "ugasila" - Zrinjski nosi bodove sa "Luka"!

Autor Dragan Šutvić

Novi-stari šampion BIH poslije preokreta slavio u Doboju protiv Sloge.

Izvor: Facebook/FK Sloga Meridian

Dobojska Sloga nije uspjela da napravi iznenađenje protiv šampiona Zrinjskog i stigne do važnih bodova u borbi za opstanak.

Uspjela je ekipa Vlade Jagodića da iznenadi novog-starog šampiona BIH i povede poslije samo 120 sekundi, ali se potom "ugasila" i dozvolila Zrinjskom da stigne do preokreta, pa čak ga i "počastila" bizarnim golom za konačnu pobjedu "plemića" 3:1.

SLOGA MERIDIAN – ZRINJSKI 1:3 (1:2)

/Baštić 2 – Ćuže 10, 78, Kiš 35 pen/

Zbog problema sa kartonima ali i činjenice da u srijedu Zrinjski protiv gradskog rivala Veleža igra finalni meč Kupa BiH, trener "plemića" Krunoslav Rendulić je na teren poslao kombinovani tim, koji se već u drugom minutu suočio sa rezultatskim deficitom.

Mario Krstovski je šutirao sa desne strane, mladi čuvar mreže gostiju Marin Topić je odbio loptu, ali samo do Staše Baštića, koji se u šesnaestercu Zrinjskog namjestio na udarac i pogodio mrežu.

Ipak, vođstvo domaćeg tima trajalo je samo osam minuta. Josip Ćorluka je nakon prodora sa desne strane uputio loptu u kazneni prostor Dobojlija, gdje ju je primio Mario Ćuže, koji se lako oslobodio čuvara i potom preciznim udarcem postigao svoj šesti gol u sezoni.

Poslije izjednačujućeg gola, ekipa Krunoslava Rendulića je do odlaska na odmor potpuno preuzela kontrolu nad dešavanjima na terenu, te do vodećeg gola propustila da realizuje četiri odlične prilike.

U dva navrata se sjajnim intervencijama istakao golman domaćeg tima Elvir Trako, koji je bio nemoćan u 35. minutu, kada je Tomislav Kiš bio precizan sa bijele tačke.

David Čolić je skrivio jedanaesterac, a hrvatski internacionalac je sa "kreča" matirao Traku i omogućio svom timu da drugo poluvrijeme dočeka uz minimalnu prednost.

Veoma sadržajno prvo poluvrijeme zaključeno je novom sjajnom odbranom Trake, trećom u ovom duelu, kada je Mario Ćuže centrirao, Tomislav Kiš šutirao glavom, ali je "jedinica" Dobojlija bila dobro postavljena.

Za razliku od prvih 45 minuta u nastavku potpuno drugačija slika, ne kada je u pitnaju odnos snaga na terenu, već tempo igre.

Tek par poluprilika na obje strane viđeno je u drugom poluvremenu, ali ipak i jedan pogodak do kojeg su došli gosti uz mnogo sreće.

Golman Trako bio je taj koji je pogriješio u 78. minutu i loše boksovao jednu loptu poslije centaršuta, a ona je praktično pala na Ćužea i odbila se u mrežu za pobjedu "plemića" - 3:1!

Ekipa Vlade Jagodiča tako je ostala na 34 boda, odnosno pet bodova iznad Slobode, te na šest više od Leotara. Ove dvije ekipe su u zoni ispadanja, ali imaju i po meč manje.

SLOGA MERIDIAN: Sloga: Trako, Nikolić, Popara, Stevanović, Krstovski, Čolić, Lalić, Starčević, Ristić, Baštić, Milanović. Trener: Vlado Jagodić.

ZRINJSKI: Topić, Barišić, Ćorluka, Kiš, Malekinušić, Ćuže, Ilinković, Memija, Magdić, Kamenar, Vukotić. Trener: Krunoslav Rendulić.

M:TEL PREMIJER LIGA BIH - 31. KOLO

Petak:

Sloga Meridian - Zrinjski 1:3 (1:2)
/Baštić 2 – Ćuže 10, 78, Kiš 35 pen/

Velež - Igman 3:3 (3:1)
/Haskić 30, Leai 33, Dejanović 45 - Denković 9, Duraković 47, Bešagić 67/

Sarajevo - Željezničar (20.00)

Subota:

Leotar - Tuzla siti (17.00)

Nedjelja:

Posušje - Borac (17.00)

Ponedjeljak:

Sloboda - Široki Brijeg (17.00)

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!