• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sloga povela nakon 120 sekundi, pa se "ugasila" - Zrinjski nosi bodove sa "Luka"!

Autor Dragan Šutvić

Novi-stari šampion BIH poslije preokreta slavio u Doboju protiv Sloge.

 sloga zrinjski  Izvor: Facebook/FK Sloga Meridian

Dobojska Sloga nije uspjela da napravi iznenađenje protiv šampiona Zrinjskog i stigne do važnih bodova u borbi za opstanak.

Uspjela je ekipa Vlade Jagodića da iznenadi novog-starog šampiona BIH i povede poslije samo 120 sekundi, ali se potom "ugasila" i dozvolila Zrinjskom da stigne do preokreta, pa čak ga i "počastila" bizarnim golom za konačnu pobjedu "plemića" 3:1.

SLOGA MERIDIAN – ZRINJSKI 1:3 (1:2)

/Baštić 2 – Ćuže 10, 78, Kiš 35 pen/

Zbog problema sa kartonima ali i činjenice da u srijedu Zrinjski protiv gradskog rivala Veleža igra finalni meč Kupa BiH, trener "plemića" Krunoslav Rendulić je na teren poslao kombinovani tim, koji se već u drugom minutu suočio sa rezultatskim deficitom.

Mario Krstovski je šutirao sa desne strane, mladi čuvar mreže gostiju Marin Topić je odbio loptu, ali samo do Staše Baštića, koji se u šesnaestercu Zrinjskog namjestio na udarac i pogodio mrežu.

Ipak, vođstvo domaćeg tima trajalo je samo osam minuta. Josip Ćorluka je nakon prodora sa desne strane uputio loptu u kazneni prostor Dobojlija, gdje ju je primio Mario Ćuže, koji se lako oslobodio čuvara i potom preciznim udarcem postigao svoj šesti gol u sezoni.

Poslije izjednačujućeg gola, ekipa Krunoslava Rendulića je do odlaska na odmor potpuno preuzela kontrolu nad dešavanjima na terenu, te do vodećeg gola propustila da realizuje četiri odlične prilike.

U dva navrata se sjajnim intervencijama istakao golman domaćeg tima Elvir Trako, koji je bio nemoćan u 35. minutu, kada je Tomislav Kiš bio precizan sa bijele tačke.

David Čolić je skrivio jedanaesterac, a hrvatski internacionalac je sa "kreča" matirao Traku i omogućio svom timu da drugo poluvrijeme dočeka uz minimalnu prednost.

Veoma sadržajno prvo poluvrijeme zaključeno je novom sjajnom odbranom Trake, trećom u ovom duelu, kada je Mario Ćuže centrirao, Tomislav Kiš šutirao glavom, ali je "jedinica" Dobojlija bila dobro postavljena.

Za razliku od prvih 45 minuta u nastavku potpuno drugačija slika, ne kada je u pitnaju odnos snaga na terenu, već tempo igre.

Tek par poluprilika na obje strane viđeno je u drugom poluvremenu, ali ipak i jedan pogodak do kojeg su došli gosti uz mnogo sreće.

Golman Trako bio je taj koji je pogriješio u 78. minutu i loše boksovao jednu loptu poslije centaršuta, a ona je praktično pala na Ćužea i odbila se u mrežu za pobjedu "plemića" - 3:1!

Ekipa Vlade Jagodiča tako je ostala na 34 boda, odnosno pet bodova iznad Slobode, te na šest više od Leotara. Ove dvije ekipe su u zoni ispadanja, ali imaju i po meč manje.

SLOGA MERIDIAN: Sloga: Trako, Nikolić, Popara, Stevanović, Krstovski, Čolić, Lalić, Starčević, Ristić, Baštić, Milanović. Trener: Vlado Jagodić.

ZRINJSKI: Topić, Barišić, Ćorluka, Kiš, Malekinušić, Ćuže, Ilinković, Memija, Magdić, Kamenar, Vukotić. Trener: Krunoslav Rendulić.

M:TEL PREMIJER LIGA BIH - 31. KOLO

Petak:

Sloga Meridian - Zrinjski 1:3 (1:2)
/Baštić 2 – Ćuže 10, 78, Kiš 35 pen/

Velež - Igman 3:3 (3:1)
/Haskić 30, Leai 33, Dejanović 45 - Denković 9, Duraković 47, Bešagić 67/

Sarajevo - Željezničar (20.00)

Subota:

Leotar - Tuzla siti (17.00)

Nedjelja:

Posušje - Borac (17.00)

Ponedjeljak:

Sloboda - Široki Brijeg (17.00)

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mladen bojDo

Sudija Kesic svira sramotan penal za Zrinjski.

Mladen bojDo

Sloga Doboj Republika Srpska.

Mladen bojDo

Penal za Slogu nije sviran, ali zato nepostojeci za Zrinjski i te kako.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC