Fudbal

Prvi rastanak u Crvenoj zvezdi: Krstičić napušta crveno-bijele poslije proslave titule! (FOTO)

Autor Dragan Šutvić

Pouzdani vezista prvi je napustio crveno-bijele.

Izvor: MN PRESS

Uoči utakmice Crvena zvezda - Novi Pazar, fudbaleri i stručni štab crveno-bijelih rastali su se sa Nenadom Krstičićem, vezistom novog-starog šampiona Superlige koji završava karijeru.

Iskusni vezista (32) po svemu sudeći završiće karijeru, a na rastanku sa Zvezdom dobio je sliku prije utakmice protiv Pazaraca, a nakon toga i šampionsku medalju i priliku da podigne trofej prvaka Srbije. On je doprinio odbrani titule sa samo tri nastupa, jer nije bio u prvom planu kod Miloša Milojevića.

Krstičić se vratio u klub u ljeto 2021. godine iz Atine, u koju je otišao 2019. kao jedan od najboljih i najvažnijih igrača crveno-bijelih. Bio je bitan član generacije koja je ušla u Ligu šampiona, za crveno-bijele odigrao je ukupno 111 utakmica i tako sabrao više nastupa za srpskog prvaka nego za Sampdoriju, u kojoj je bio od 2008. do 2016. Ponikao je u OFK Beogradu, a nastupao je i za Bolonju i Alaves.

U dresu "A" reprezentacije Srbije odigrao je četiri utakmice, na poziv selektora Siniše Mihajlovića prije 10 godina, a sa crveno-bijelima osvojio je četiri titule prvaka Srbije. Ostaće upamćen na "Marakani" kao jedan od najpouzdanijih kreatora igre u prethodnim decenijama i kao igrač bez kojeg bi teško bilo vrtoglavih uspona nakon dolaska trenera Vladana Milojevića.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!