Fudbal

"Hvala ti na svemu, Slaviša!" Velež se nakon četiri i po godine rastao sa golmanom: "Jednom Rođeni, uvijek Rođeni!"

Autor Dragan Šutvić

Slaviša Bogdanović napušta Velež sa istekom ugovora.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Nakon četiri i po godine, golman Slaviša Bogdanović napušta tabor Veleža.

Čuvar mreže rođen 1993. godine u Trebinju stajao je na golu Mostaraca na 83 utakmica, a posebno će se pamtiti dvije utakmice, na koje je podsjetio i sam klub.

"Svojim je intervencijama i golmanskim bravurama u evropskim takmičenjima, između kojih izdvajamo legendarne odbrane jedanaesteraca u Atini protiv grčkog velikana AEK-a u UEFA Konferencijskoj ligi, te u finalu Kupa Bosne i Hercegovine u Zeniciu sezoni 2021/22 protiv FK Sarajevo, pokupio sve simpatije velike navijačke baze FK Velež.

Ostaće upamćen i upisan u istoriju kao član Veležove zlatne generacije koja je ostvarila istorijski plasman u evropska takmičenja nakon višedecenijskog isčekivanja i kao član iste generacije koja je osvojila Kup Bosne i Hercegovine, te donijela trofej u klub koji je u tom periodu živio san.

Fudbalski klub Velež Mostar se najiskrenije zahvaljuje našem Slaviši na izuzetnom doprinosu u postizanju vrhunskih rezultata našeg kluba, te mu želi mnogo sreće i uspjeha u nastavku njegove fudbalske karijere.

Hvala ti na svemu, Slaviša!

Jednom Rođeni, uvijek Rođeni!", napisano je iz kluba.

Bogdanović je ponikao u rodnom gradu, u taboru Leotara, poslije čega je prije dolaska u Velež još nastupao za Rad, Radnik iz Surdulice, BSK iz Borče i Žarkovo.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!