• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veležov junak za MONDO: Hvala navijačima koji su vjerovali u mene - ovaj trofej posvećujem njima! (FOTO/VIDEO)

Autori Bojan Jakovljević Autori Dragan Šutvić

Golman Mostaraca Slaviša Bogdanović u igru ušao u sudijskoj nadoknadi, a onda fudbalerima Sarajeva odbranio dva penala i pomogao Veležu da dođe do prvog pehara namijenjenog osvajaču Kupa BiH.

 Slaviša Bogdanović junak Veleža osvojen Kup BiH Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Velež i Mostar slave Slavišu Bogdanovića.

Sjajni čuvar mreže u 91. minutu dobio je priliku umjesto Marka Jovičića, a taj potez šefa stručnog štaba "rođenih" ispostavio se kao ključni trenutak finala Kupa BiH protiv Sarajeva.

Možda će vas zanimati

Bogdanović je briljirao u penal-seriji, odbranio dva penala protivničkim igračima, te saigračima omogućio da udarcima sa "kreča" osiguraju prvi trofej Kupa BiH u istoriji, ujedno i prvi pehar za Mostarce nakon 36 godina.

"Ponosan sam. Emocije su pomiješane. Ovdje sam tri i po godine, znači od ulaska u m:tel Premijer ligu BIH do izborenog plasmana u Evropu, a sada i osvajanja Kupa BiH. Stvarno sam ponosan što branim u ovoj generaciji. Ponosan sam na stručni štab koji mi je ovo omogućio, na navijače koji vjeruju u mene, koji su i nakon greške protiv Zrinjskog 90 odsto njih vjerovali u mene. Kada neko vjeruje u mene, nikada ga neću izdati. Njima posvećujem ovu pobjedu. Idemo dalje u nove pobjede", poručio je Bogdanović u izjavi na MONDO nedugo nakon završetka susreta na stadionu "Bilino polje" u Zenici.

Bogdanović je bio junak Veleža i prošle godine u duelima sa atinskim AEK-om, kada je Mostarcima omogućio eliminaciju slavnog grčkog kluba.

"Ne bih sebe smatrao junakom, svi mi ovdje smo junaci. Od ekipe, do predivnih navijača i stručnog štaba koji su mi pomogli. Ponosam na sve, ne bih sebe izdvajao", dodao je skromni Bogdanović.

PROČITAJTE I OVO

Velež je osvajanjem trofeja u najmasovnijem takmičenju drugu sezonu zaredom izborio nastup na međunarodnoj sceni, odnosno kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

Prošle godine Mostarci su eliminisali Kolerajn iz Sjeverne Irske (2:1), već pomenuti AEK na penale (2:1, 0:1), dok su ispali od švedskog Elfsborga (1:1, 1:4).

Pogledajte erupciju oduševljenja među navijačima Veleža nakon što je Brandao donio trofej Mostarcima.  

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC