• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Feđa Dudić nakon prvog trofeja za Velež poslije 36 godina: Novinar otkrio tajne Sarajeva treneru "rođenih"

Autor Haris Krhalić

Trener Veleža Feđa Dudić bio je emotivan nakon večerašnje pobjede njegovog tima u finalu Kupa BiH.

 Feđa Dudić Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Mostarski Velež osvojio je trofej nakon 36 godina - trofej Kupa BiH, prvi put u istoriji, stiže u vitrine "rođenih".

Nakon 0:0 u regularnih 90 minuta, Velež je nakon penala bio bolji od Sarajeva 4:3, te tako osim osvojenog pehara izborio i plasman u Evropu, tačnije u kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

Feđa Dudić ostaće upisan zlatnim slovima u istoriju Veleža, jer je Mostarcima donio trofej nakon više od tri i po decenije.
Dudić nije krio sreću nakon trofeja.

"Presretan sam, kad vidim sreću na licima ovih svih ljudi onda znam koliko smo ih razveselili. Prvo poluvrijeme je bilo naše najlošije ove sezone. Jednostavno strah, noge su nam bile vezane. Sve što smo dogovarali nismo uspjeli uraditi. Davali smo loptu direktno u noge igračima Sarajeva, imali su dvije kontre gdje su trebali povesti. ", rekao je Dudić pa nastavio:

"U drugom poluvremenu napravili smo adekvatne izmjene, vratili na sistem koji smo i trebali. Kontorolisali smo igru i stvarali dobre prilike. Možda smo trebali malo više dati u zadnjih 20 minuta, gdje je bio evidentan pad u igri Sarajeva koje se povuklo na svoju polovinu. Ali ko te pita na kraju? Pamti se samo ko je pobijedio, biće upisano samo da je Velež osvojio Kup i samo će to ostati upisano u istoriji! Drago mi je da sam sa ovom ekipom, u koju sam stigao prije tri godine, prošle sezone izašli u Evropu nakon 33 godine, a ove osvojili prvi trofej nakon 36 godina. Mislim da je to vrhunac svega. Nek uživaju Mostarci nek uživaju Veležovci".

Dudić je dalje nastavio u svom stilu.

"Nismo kažnjeni, jer je ovo bilo negdje zapisano. Ovo nije pobjeda od večeras ovo je pobjeda od prije 5-6 mjeseci kada nam je bilo najteže. Tada su svi digli ruke od nas, a mi smo vjerovali. I za to je večeras došla nagrada za naš pošten odnos, a možda se Sarajevu vratilo za neka dešavanja. Sanjao sam ovo prije dva mjeseca i nisam slučajno ubacio Bogdanovića, sve smo ovo pripremili. Penali nisu lutrija i za njih se treba pripremiti. Hvala ovim putem Saši Ibrulju koji nam je sve pripremio i izvukao gdje koji fudbaler Sarajeva šutira penale. 

Šef stručnog štaba "rođenih" je na konstataciju našeg novinara da je Velež ovom pobjedom obezbijedio i plasman u drugo kolo kvalifikacija rekao sljedeće:

"Velika je ovo stvar za naš fudbal i radi se o velikoj svoti novca. Ne pamtim utakmicu sa većim ulogom. Sjećam se samo jedne utakmice na kojoj je bilo ovoliko navijača sa obje strane, a da se igralo na neutralnom terenu. Finala se ne igraju, finala se osvajaju"

Dudić je zatim rekao kako mu je predsjednik FS BiH Vico Zeljković čestitao te mu se zahvalio. Trener Veleža je zatim otkrio kome posvećuje ovu pobjedu.

"Ovu pobjedu, pored navijačima, poklanjam svom nedavno preminulom prijatelju Smajilu Hodžiću za kojeg sigurno znam da bi sad sigurno sretan jer se radovao svakom mom uspjehu. Znam da me je gledao sa neba i bio večeras uz mene", završio je Feđa Dudić sa suzama u očima.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC